Egyéb

A Bayern is reagál a terrorveszélyre

Jelen állás szerint megrendezésre kerül a hétvégi forduló.

polizei

A november 13.-ai párizsi terrorcselekmények és az Iszlám Állam további fenyegetőzései miatt Európa számos országában válsághelyzetet és többszörösen megerősített rendőri védelmet rendeltek el. A Bild megtudta, hogy a támadók a végül elmaradt német-holland barátságos meccsre és az annak eredetileg helyt adó Hannover városában is több merényletre készültek – csakúgy, mint ahogyan tették azt Párizsban. Ott szerencsére nem sikerült a stadionban robbantania a belépőjeggyel is rendelkező terroristának, a szándék miatt viszont sajnos az élőben közvetített futballmérkőzések kerültek a legfőbb potenciális veszélyt okozó helyszínek közé. A Német Labdarúgó Liga ennek ellenére nem tervezi, hogy elhalassza a Bundesliga első és másodosztályának hétvégi fordulóját, a belügyminisztérium embere viszont felszólította a szurkolókat, hogy a rendkívüli helyzet miatt hanyagolják a pirotechnikai eszközök használatát.




A rendkívül szomorú események miatt az FC Bayern München sem bízza véletlenre a dolgokat, a párizsi merénylet óta a klub folyamatos kontaktusban áll az Allianz Aréna biztonságvédelmének ügyében. A megváltozott biztonsági helyzet miatt a rendőrség közreműküdésével további óvintézkedéseket vezetnek majd be a hazai találkozókon.

Jan-Christian Dreesen, a klubot vezető gazdasági társaság alelnöke, valamint a klub gazdasági felelőse elmondta: „Szoros kapcsolatban állunk a DFL-lel, a DFB-vel valamint a biztonságban illetékes szervekkel. Megerősíthetem, hogy a jövőben intenzívebb és átfogóbb személyi ellenőrzésekre kerül sor. Tekintettel a hatósági szervek biztonsági elgondolásának összehangolására, további részletekről nem szeretnék nyilatkozni. A szurkolóinknak és minden nézőnek megértését kérjük azért, hogy a beléptetés során késések jelentkezhetnek.”

A Bayern szombaton még Gelsenkirchenben, a Schalke otthonában lép pályára – természetesen csakúgy mint a többi pályán, itt is a legmagasabb fokú készültség várható.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top