Interjúk és nyilatkozatok

Benatia: Ha tartjuk a szintet, nehéz lesz megverni minket

A Bayern marokkói belsővédője a Bundesliga.de-nek tett interjújában a csapat erősségeiről, Comanról és Ribéryről is beszélt.

Herr Benatia, az első játéknap és egyben a HSV elleni gólja után azt mondta, hogy az FC Bayern München ebben a szezonban erősebb, mint az elmúlt idényben. Ezt a szezon harmadánál is megerősíti?
Abszolút. Játékban több lehetőségünk van, mint pár hónappal ezelőtt, főleg az egy az egy elleni szituációkban. Tavaly, amikor Franck Ribéry és Arjen Robben hiányzott, nem volt egyszerű az ilyen helyzetekben érvényesülnünk. De Kingsley Comannal és Douglas Costával most több lehetőségünk van és ezáltal még kiszámíthatatlanabbak vagyunk.

Hogyan jellemezné az idei Bayern legnagyobb erősségeit?
A végső sípszóig komolyak maradunk, ami azt jelenti, hogy nagy arányú vezetés ellenére is mindig megpróbálunk még egy gólt szerezni. Soha nem vagyunk jóllakottak. Legutóbb például a Bajnokok Ligájában, az Arsenal ellen játszottunk az utolsó percig támadólag anélkül, hogy lenyugodtunk volna – habár a meccs már rég eldőlt. Ezen a találkozón egész Európának jeleztünk és kétségtelen, hogy ebben a sorozatban számolni kell az FC Bayernnel. Csak azt remélem, hogy március-áprilisban nem lesz sérültünk és ebben a döntő fázisban Franck és Mario újra visszatér, ezáltal a legjobb esélyeink lesznek nagyon messzire jutni. De világos, ha tartjuk ezt a szintet, akkor nehéz lesz megverni minket és képesek lehetünk megszerezni a serleget.

Jelenleg tökéletesen fut a csapat szekere?
Az én tekintetemben nincs a futballban tökéletesség. Biztosan mindig lehet dolgokban javulni, optimalizálni, ezért keményen is dolgozunk. De egyértelműen egy nagyon jó úton haladunk.

És személy szerint magának hogy megy?
A HSV elleni nyitómeccsen szerzett találatommal optimálisan indult a szezon, utána jött ez a combizomsérülés. Összességében kilenc hetet voltam harcképtelen. Az Arsenal és a VFB ellen becseréltek. Egyre jobban megtalálom a ritmusomat.

Hogyan értékeli Kingsley Coman első heteit az FC Bayernnél?
A srác fiatal kora ellenére nagyon jól teszi a dolgát. Játékban nagyon erős, továbbsegít bennünket. Mindig gondoskodik a döntő játékszituációkról, mert gyorsan játszik és a cselei is kiemelkedőek. Münchenbe jött anélkül, hogy nagy kérdéseket vetne fel. Az edző bizalmát élvezi és el kell mondani, hogy Kingsley ki is tudja használni ezt.

Mindketten azonos helyen, Párizsban születtek. Ön olyan számára mint egy nagy testvér, aki mindig tippeket ad?
Egyáltalán nincs szüksége tippekre, mert a fiatalkora ellenére nagyon érett. Nagyon nyugodt, de ez hozzátartozik. Ő különösen figyelmes. Emiatt meggyőződésem, hogy hosszú évekig maradni fog Münchenben.

Hogy van Franck Ribéry?
Jobban van. Jó úton jár. Feltétlenül szeretne újra hozzálátni. Ő a csapatunk egy nagyon fontos játékosa és az is marad. Azt hiszem, hogy a legnehezebb időszakán már túljutott.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top