Interjúk és nyilatkozatok

Ribéry: Újra a régi leszek

Franck reméli, 2-3 hét múlva már a csapattal edzhet.

ribery

A márciusban megsérült, azóta pályára sem lépő Ribéry keményen dolgozik a mihamarabbi visszatérésén. Az egyre nagyobb terhelésű edzéseket abszolváló francia jól érzi magát, a csapattársak tapsolva fogadták a mai nap koordinációs és intenzív futógyakorlatokat végző balszélsőt. „Sokkal jobban vagyok. Természetesen még nem vagyok 100 százalékos, de minden nap nagyon keményen dolgozom.”





Természetesen a nyílt edzésre kilátogató szurkolók nagy örömmel fogadtatták a 32 éves játékost a gyepen, csakúgy mint a játékos szintén jelenlévő felesége és unokatestvére is. „Mindenki tudja, hogy egy nagyon különleges kapcsolatom van a szurkolókkal. Sok örömöt okozunk egymásnak, ők eljönnek ide, én pedig szívesen áldozok rájuk időt.” Az fcbayern.de szerint Ribéry reménykedik abban, hogy jövő héten még többet dolgozhat a labdával, saját elmondása szerint 2-3 hét múlva akár a csapatedzésre is visszatérhet. „Nagyon nagyon jól érzem magam és nagyon nagyon elégedett vagyok.”

Sokáig nem volt rózsás a Franck körüli helyzet. A Shakthar elleni sérülése után az orvosi stáb félrediagnosztizálta, melynek következtében a túl korai edzések miatt állapota jelentősen visszaesett. Ennek végeredménye volt a Porto elleni idegenbeli vereség után a klubvezetők által kritizált Müller-Wohlfhart dokinak és stábjának azonnali hatályú felmondása is. A Bayern minden módszert, többek között a NASA technológiáját bevetve próbálta meg felgyorsítani Ribéry csonthártyagyulladását. „Ez volt a karrierem legnehezebb időszaka.” Szerencsére úgy tűnik ennek vége, sőt: Ribéry ismét olyan jó akar lenni, mint korábban: „Aggodalomra semmi ok, újra a régi leszek.”

Ha Franck állapota továbbra is ilyen ütemben halad, decemberben éles mérkőzésen is pályára léphet. Több hónapos kihagyását követően nemrégiben Badstuber is visszatérését ünnepelhette az Allianz Arénában: „Szuper volt, nagyon szép volt. Ez a Bayern München! Mindig is mondtam: A Bayern olyan mint egy család.” Hogy milyen lenne újra pályára lépni? „Hiányolom ezt az érzést. De jól kell edzenem. Remélem, hamarosan újra az Allianz Arénában lehetek és újra szórakozhatok a szurkolókkal.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top