Interjúk és nyilatkozatok

Badstuber: Nincs bennem félelem

A Bayern 200 nap után visszatért belsővédőjével a Spox készített interjút.

Herr Badstuber, a Stuttgart ellen a visszatérését ünnepelhette. Hogy érezte magát ezután?
Nagyon jól. Hihetetlen volt a fogadtatás, amelyet a bőrömön éreztem. Abban a pillanatban sok dolog fut rajtad keresztül. Remélem, a jövőben visszaadhatok valamit a szurkolóknak. Pontosan ez az amiért futballista az ember.

A hosszú kihagyása után hogy áll fizikailag?
A fitt és a fitt között is van különbség. Teljesen terhelhető vagyok, jó érzésem van. De miután csak két hete edzek, még van pár hiányosságom. Időközben megtanultam nem túlhajtani magam és türelmet alkalmazni. Jelenleg minden egyes edzésgyakorlat több biztonságot ad nekem. Nagyon magasak a kvalitásaink az edzésen, ami számomra kedvező. Az edzőnek nagyon jó ösztöne van ahhoz, mikor kapjak lehetőséget. Egyszerűen rendelkezésre akarok állni – hosszútávon. Jó teljesítményt akarok nyújtani.

Az elmúlt hónapokban volt pár nehéz napja. Hogyan kezelte ezt?
Nehéz időszak volt – ezen az embernek át kell esnie, tovább kell dolgozni és erősnek kell maradni. Világos, az embernek vannak érzelmei, ez természetes. Sokáig kellett várnom arra, hogy újra azt tegyem, amit a legjobban szeretek, ami a szenvedélyem, amiért élek. De tudtam, mi vár rám. Hálás vagyok azért, amit hivatásként csinálhatok. Ezért van szüksége az embernek a kellő türelemre.

A nehéz időszak alatt emberként is megváltozott?
Idővel minden ember változik, ez velem sem volt másképp a nehéz időkben. Ez így van jól. Pár olyan dolgot tapasztaltam meg, amelyet nem tudtam magamról, ami megváltoztatott. Egy ilyen időszak megváltoztatja a személyiségedet. Remélhetőleg még sokszor változom meg – nem feltétlenül a visszaesések, hanem a pozitív dolgok miatt.

Milyen nehéz félretenni a félelmeket és csak a futballra koncentrálni?
Nincs bennem félelem. Ha felmegyek a pályára, focizom. Ott mindent ki szeretnék magamból adni a csapatért. Nem hordozok kétségeket magamban, különben nem sikerült volna újbóli alkalommal erre a szintre visszatérnem. Miért kellene kételkednem? Jó vagyok, fájdalommentes vagyok, top fizioterapeutákkal dolgozom és egy topcsapat tagja vagyok. Sok bizalmat kaptam a csapattól, ezt vissza akarom hálálni.

Hogy reagáltak a csapattársak a visszatérésére?
Természetesen gratuláltak és örültek nekem, hogy újra itt vagyok. Ez nagyszerű. Az első fellépésemen túl vagyok, most minden megy tovább. A futball egy mindennapos dolog, ami számomra azt jelenti, hogy ez a meccs pipa és a munka folytatódik tovább.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top