Egyéb

Hétfőn tárgyalják Guardiola szerződését

A Sport1 szerint a Bayern felügyelőbizottsága a jövő hét elején ülésezik.

peep

Pár nappal ezelőtt a Bild megírta, hogy a Bayern jövő hétre tervezi a katalánnal való megbeszéléseket. A Sport1 mai híre szerint a Bayern felügyelőbizottságának hétfői ülésén az egyik legfőbb napirendet a Pep Guardiolának tett új szerződés részletei jelentik majd. A klub mindent bevet, hogy minél tovább marasztalja az edzőt: a lap egy 2018-ig szóló szerződésről és évi 15 millió eurós fizetésről spekulál. Pep korábban 11 millió körüli összeget keresett a Bayernben, ehhez képest Hitzfeld és Heynckes állítólag csak 6 milliót.

A Bayern játékosai már többször hangsúlyozták, követik Guardiola elképzeléseit és továbbra is a katalánnal akarnak együtt dolgozni. Pep az Arsenal ellen szintén dicsérte csapatát: „Ez a legjobb Bayern az én időszakomban. Ez már a harmadik évünk együtt, erre az időtartamra volt szükségem.” A körülmények egyértelműen a szerződéshosszabbítás mellett szólnak, amelynek bejelentése egyértelműen a Bayern november 27-ei éves közgyűlésén szólna a legnagyobbat A közgyűlésen minden évben gazdasági rekordadatokat tesznek közzé, idén közel 2500 regisztrált tag előtt kürtölhetik világgá a katalán esetleges maradását a klub kosárlabdacsapatának otthont adó Audi Dome-ban. A döntés mindenesetre hamarosan megszülethet, ugyanis Pep egyik ügynöke, Josep Maria Orobitg a helyszínen tekintett meg pár edzésgyakorlatot illetve az Arsenal elleni találkozót is – valószínűleg nem csak emiatt, hanem a szerződéshosszabbítási tárgyalások miatt is utazott Münchenbe. Természetesen 2013-ban, az edző érkezése előtt pár nappal is Németországban tartózkodott (1, 2), hogy Pep szerződését lefixálja.

A hétfői ülésen egyébként a felügyelőbizottság és a Bayern elnökén, Karl-Hopfneren kívül ott lesz a Volkswagen egykori vezérigazgatója Martin Winterkorn, az Audi főnöke, Rupert Stadler, valamint az Adidas előljárója, Herbert Hainer is. A bizottság teljes névsora itt olvasható.

MIÉRT DÖNT GUARDIOLA A BAYERN MELLETT? Hat indok, amiért Pep hosszabbítani fog a Bayernnel.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top