Bundesliga

Pep: Szenzációsan magas itt a nívó

Pep Guardiola a Stuttgart elleni mérkőzést megelőzően adott sajtótájékoztatót.

Az ellenfelek taktikájáról: Minden csapat úgy játszik ellenünk, ahogyan akar. Ha a Frankfurt 10 emberrel hátrál be, tisztelem azt is.

Thiagoról: Megvan benne ez a személyiség a fontos mérkőzéshez. A fontosabb meccseken mutatja meg a legjobbját.

A Bayernről: A nívó az FC Bayernnél szenzációsan magas. A klub sokkal professzionálisabban felépített, mint ahogyan azt gondoltam. Minden, tényleg minden a sikernek van alárendelve.

A Stuttgartról: Nekem tetszik, ahogyan játszanak, nagy tiszteletem előttük. Hihetetlen, tényleg hihetetlen, hogy ilyen kevés pontjuk van, sokkal többet érdemelnek. Mögöttünk a Stuttgartnak van a legtöbb gólhelyzete. Nem a Dortmundnak, nem a Schalkénak, nem a Wolfsburgnak – hanem a Stuttgartnak! Holnap újra egy jó meccset fogunk látni – mindkét csapat attraktívan, támadólag játszik.

Az Arsenal elleni 5-1-ről: Sok fontos játékos nélkül utaztak hozzánk – Ramsey, Walcott, Arteta vagy Oxlade-Chamberlain is hiányzott. 35 percig nagyon nagyon jól játszottunk ellenük, de a Bajnokok Ligája megnyeréséhez ez nem elég! Domináltunk és jól tettük a dolgunkat, de nyugodtnak kell maradnunk.

A tervekről: Jobban kell a játékot kontrollálnunk és kevesebb kontrát kell engednünk. A Wolfsburg elleni 3-0-ás vezetés után is túl gondatlanok voltunk. Tovább kell dolgoznunk, még mindig a fejlődés szakaszában járunk. Járatnunk kell a labdát és a megfelelő pillanatban a mélységbe passzolni… Robbennek, Costának, Müllernek, Comannak… de tovább kell fejlődnünk. Még több kontrollra van szükségünk.

Badstuberről: Tetszik a játéka és a személyisége. Szükségünk van rá a védelemben, magas kvalitásokkal rendelkezik – pár héttel ezelőtt csak Jerome állt rendelkezésünkre. Nem tudom, hogy játszani fog-e. A döntésemet nem a meccs előtt, hanem közben hozom meg, a Stuttgart ellen még nem jelölt a kezdőcsapatba. Badstuber játékfelépítésben talán a legjobb, akit életemben valaha is láttam.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top