Bajnokok Ligája

Pep: Az Arsenal támadni fog

Guardiola az Arsenal elleni csoportmeccset megelőzően válaszolt a sajtó kérdéseire.

A meccs alakulásáról: Egyszerűbb lenne várni. De jó játékfelépítéssel kell játszanunk. Az Arsenal egy jó letámadó presszinget fog alkalmazni, de ellent kell állnunk, a labdákat meg kell szereznünk.

David Alabáról: Ha a középhátvédeink fittek, máshol játszik. Mindenhol tud játszani, ez a jó.

Arsene Wengerről: Ő egy nagyszerű menedzser, tisztelem őt. Sajnos soha nem voltam a játékosa, így sajnos nem tudok mit mondani a kvalitásairól. Természetesen csodálom őt. Már régóta van az Arsenalnál, nagy tapasztalattal rendelkezik.

Az előző vs idei BL-szezonról: Több játékosunk van, ez a különbség. A játékosaim számomra hősök lettek, 13-14 sérültünk volt három sorozatban. A Barcelona ellen az elődöntőben ez viszont nem volt elég.

Franck Ribéryről: Természetesen örülünk a fokozatos visszatérésének. Remélem a lehető leggyorsabban edzhet a csapattal.

A meccs tétjéről: Soha nem akartam egy meccsbe csak a döntetlenért menni – játékosként és edzőként sem. Ha a végén az lesz, akkor rendben van. De soha nem gondolok erre a meccs elején. Ha esélyed van megszerezni a három pontot, akkor miért küzdenénk csak egyért?!

Javi Martínez gyakori pályára lépéseiről: Több játékidőt akartam adni neki, hogy a következő szintet elérje.

Az Arsenalról: Támadni fognak és a labdát akarják majd. Cech kapus gyakran játssza meg hosszú labdákkal Giroud-t. Az odavágón ezeket nem hagytuk. Feltétlenül támadni akarnak majd. De ha dominánsan játszunk, védekezniük kell. Alkalmazkodni akarunk. Azt gondolom, hogy az Arsenal otthonában is jól játszottunk. De ez mind megtörténik a legmagasabb szinten. 90 percünk van, hogy kvalifikáljuk magunkat a nyolcaddöntőbe. Ez lenne az első lépés.

A meccsről: Ez egy új meccs. Londonban kukaptunk, ez a Bajnokok Ligájában megtörténhet. De most otthon játszunk. A holnapi egy új meccs lesz, a mi szurkolóinkkal. Remélem minden jól alakul. A legfontosabb az lesz, hogyan alakul a játék képe. Nincs rajtunk nyomás a játékstílusuk miatt. Csak fel kell ismernünk, hogyan játszanak.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top