Bundesliga

Pontvesztés Frankfurtban

Idei első pontjait hullajtotta el a Bayern a bajnokságban.

Megszakadt a Bayern München győzelmi sorozata, a Frankfurtnak sikerült először pontot szereznie a bajorok ellen a bajnokságban. A fegyelmezetten és nagy szenvedéllyel játszó, erősen defenzíven pályára lépő hazaiak ellen nem sikerült megtalálni a réseket, így csak gólnélküli döntetlen született.

A Köln elleni 4-0-ás győzelmet követően három pozícióban változtatta meg a Bayern kezdőcsapatát Pep Guardiola: Robben, Vidal és Rafinha váltotta a Müller-Thiago-Alaba hármast. Ők a második felében egyébként csereként beszálltak a mérkőzésbe. Taktikailag egy 4-1-4-1-es alapfelállásben kezdett a Bayern, ami a támadások során leginkább a 2-3-5-ös formációra alakult át. Neuer előtt a Lahm-Boateng-Martínez-Rafinha négyes, előttük Alonso helyekedett el. A támadásokért a Coman-Vidal-Robben-Costa sor és Lewandowski felelt. Ez a kezdő a Bayern idei 17. mérkőzésén a 16. különböző startformáció.

Mérkőzés:

A játék képét illetően nem történt meglepetés: a Bayern végig uralta a mezőnyt, míg a hazaiak teljes erejükből, 11 emberrek védekeztek és zárták le kiválóan a területeket. A Frankfurt által választott játékról mindent elmond, hogy Hradecky kapus ért a legtöbbször a labdához, 55 alkalommal. Először Vidal 11. percben kapura fejelt labdáját kellett a kapu fölé hatalmas bravúrral ütnie. Egy perccel később Seferovic lőtt 25 méterről mellé. A 24. percben a hatásosan őrzött Lewandowski egy Coman beadást nem tudott megfelelően kontrollálni és kapura juttatni. A 30. minutumban Robben egy veszélyes pontrúgására Martínez emelkedett és fejelt nem sokkal a kapu mellé. Nem volt túl eseménydús félidő.

Másodpercekkel a térfélcsere után Lewandowski támadta le egyből az ellenfelet és szerzett labdát. Az akciót végigkísérő Costa elé került a labda, akinek kapuralövését ismét a kapus védte. Az 53. percben egy frankurti szöglet okozott riadalmat: A beérkező labdát Meier csúsztatta tovább, csapattárshoz viszont nem jutott el a Boateng lábáról lepattant játékszer. Rögtön egy perccel később Neuer bizonytalankodott majd mutatott be szép védést: egy rosszul eltalált hazatett labda a 16-oson belül várakozó ellenfél elé pattant, az ebből következő lövést pedig nagy bravúrral védte a német kapus. A 65. percben Alonso beadását Lewandowski fejelte mellé-fölé. A 81. percben nagy lehetőség adódott a gólszerzésre: Robben gyönyörű emelt passzával Lewa indult – majd lőtt kapu mellé. A későbbiekben a lengyel egy lesgólt is szerzett, a partjelző viszont lefülelte. A Bayern az utolsó percekig próbálkozott, de a masszívan védekező ellenfélen ezúttal nem sikerült felülkerekedni. Megszakadt a 10 mérkőzéses győzelmi széria, de a veretlenség tovább tart.

Mérkőzést követő reakciók:

Pep Guardiola: Kevés területünk volt. Jobbról és balról is megpróbáltuk az egy az egy elleni párharcokat, mégis kevés helyzetünk akadt. Mindent megtettünk, hogy megnyerjük a mérkőzést. A csapat az utolsó percekig próbálkozott. A Frankfurt jól csinálta. Az ellenfél úgy játszik, ahogyan akar. Ebben a helyzetben mi nekünk kell jól támadnunk.

Philipp Lahm: Minden hétvégén felmegy az ember a pályára és azt hiszi, ennél nincs defenzívebb játék. Majd jön egy másik csapat, amely még védekezőbben áll fel. Így nem annyira egyszerű gólhelyzeteket kialakítani. Ennek ellenére volt pár lehetősünk, amelyet egy ilyen meccsen egyszerűen ki kell használni. Az elmúlt hetekben ez sikerült, ma viszont nem. Még gyakrabban fog előfordulni, hogy az ellenfél nagyon nagyon defenzíven lép pályára.

Manuel Neuer: Természetesen a győzelmet terveztük, de nagyon nehéz volt ma. Nem dolgoztunk ki igazán sok helyzetet. Természetesen idegesítő, ha az ember mindig újra próbálkozik és nem tud nagy helyzeteket kialakítani. Mindig próbálkoztunk, motiváltak voltunk a gólszerzésre. A Frankfurt okosan játszott.

Arturo Vidal: Nagyon nehéz volt, a Frankfurt 11 játékossal védekezett a 16-osnál. Így szinte minden csapatnak lehetetlen gólt szerezni. Kontrolláltuk a meccset, csapatként is jól működtünk. Csak a gól hiányzott. Természetesen szomorúak vagyunk a döntetlen miatt. Tovább kell dolgoznunk, hogy elérjük a céljainkat.

Armin Veh, a Frankfurt edzője: Ma nagyon szenvedélyesen és fegyelmezetten játszottunk. Ezért voldog vagyok, hogy szereztünk egy pontot.

Bruno Hübner, a Frankfurt sportigazgatója: Ez egy óriási teljesítmény volt a csapatunktól. A szenvedélyük előtt kalapot lehet emelni. A hét során begyűjtött Aue elleni vereség után ez volt megfelelő reakció. A második félidőben mi is részt vettünk a játékban és volt pár lehetőségünk. Ezért természetesen nagyon elégedettek vagyunk a pontszerzéssel.

Stefan Aigner, a Frankfurt támadója: Megpróbáltuk a lehető legjobban leszűkíteni a területeket. Hogy az egyéni klasszisaiknak köszönhetően helyzeteket dolgoztak ki, az teljesen normális, ezt nem lehet megakadályozni. Mindezek ellenére nagyon megnehezítettük a Bayern dolgát. Azt hiszem, hogy ez egy nagyon erős játék volt tőlünk, de ezért csak egy pont jár. Ezért nem nyugodthatunk meg.

Érdekességek, statisztikák:

  • A Bayern 11 győztes bajnoki után először veszített pontot.
  • 10 győztes mérkőzésnél szakadt meg a Bayern idei rekordrajtja.
  • A Bayern a legutóbbi 7, Frankfurt elleni meccsén nem kapott gólt. Ilyesféle sorozat még soha nem fordult elő két Bundesliga csapat között.
  • Egyetlen Bundesliga meccsen sem adott le olyan kevés lövést a Bayern, mint most, 10-et. A frankfurtiak nyolcszor próbálkoztak.
  • A hazaiak hat kilométerrel többet futottak, mint a Bayern játékosai (116,1 és 109,5 km).
  • A hazaiaknál Lukas Hradeczky ért a legtöbbször a labdához, 55-ször. Viszont csak két kapuralövést kellett védenie.
  • Philipp Lahm több mint egy év után, 24 bajnokit követően követett el szabálytalanságot.
  • A Bayern az idei 17 tétmérkőzésén 16 különböző kezdőcsapattal állt fel. A 11 bajnokin 11 különböző startformációt küldött Guardiola a pályára.
  • Lahm a 450. tétmérkőzésén lépett pályára a Bayerbbe.
  • Boateng 200-adik alkalommal lépett pályára a Bundesligában.

EINTRACHT FRANKFURT – FC BAYERN 0:0

Eintracht Frankfurt Hradecky – Hasebe, Zambrano, Abraham, Oczipka – Ignjovski, Mejodevic (77. Russ), Stendera (90. Djakpa) – Aigner (88.Reinartz), Meier, Seferovic
Cserék: Lindner – Waldschmidt, Flum, Castaignos
FC Bayern: Neuer – Lahm (76. Alaba), Martínez, Boateng, Rafinha (51. Müller) – Alonso – Robben, Vidal, Costa, Coman (65. Thiago) – Lewandowski
Cserék: Ulreich – Benatia, Kirchhoff, Kimmich
Játékvezető: Siebert (Berlin)
Nézőszám: 51.500 (teltház)
Sárga lapok: Aigner, Seferovic, Abraham, Ignjovski / Lahm, Robben

Összefoglaló:

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top