Bundesliga

Pep: Nem létezik tökéletesség

Guardiola a Frankfurt elleni pénteki, idegenbeli meccs előtt tartott sajtótájékoztatót.

A Wolfsburg elleni meccsről: Nagyon jól csináltuk és egy nagyszerű ellenfél győztünk, de semmi több. Vasárnap sorsolás. Most a következő, Frankfurt elleni meccsre gondolunk – még ha az újságírók eziránt nem is érdeklődnek annyira, mint a Wolfsburg meccs előtt.

A csapat formájáról: Nekem, mint edzőnek a legnehezebb a játékosaimat meggyőzni arról, hogy még nem vagyunk kupagyőztesek, bajnokok és BL győztesek. Tiszteletlenség lenne azt mondani, hogy már bajnokok vagyunk. Októberben még senki nem lett az. Minden nap olvassuk, hogy milyen szuperek vagyunk, hogy szépen játszunk, hogy hihetetlenek vagyunk. Ez nem egyszerű a játékosoknak, tehát azt kell mondanom: Achtung! Achtung! Achtung! Még nincs vége! Még semmit sem nyertünk. Kontrollálnom kell a játékosaim gondolatait.

A tervekről: Teljes meggyőződésem: Ha játékosként, edzőként és klubként megőrizzük a jelenlegi harmóniát, akkor az utolsó percekig harcolni fogunk a címünkért és egy jó csapat leszünk, a szurkolók is büszkék lesznek ránk. Az egyik legszebb pillanatom Bayern edzőként a Barcelona elleni BL-elődöntő vereség volt. A szurkolók tapsoltak. Ők nem hülyék, látták, hogy a játékosok mindent megtettek a klubjukért.

A tökéletességről: Nem létezik tökéletesség. Ha létezne, miért kellene edzenünk? Jelenleg jól működnek a dolgok, de nem tudom, hogy holnap is sikerülni fog-e.

A keretről: Minden meccsen sikeréhesnek kell lennünk a labdára. Ha birtokoljuk, az egyéni játékosaink minőségének tudatában, világos, hogy jól játszunk. Az FC Bayern ezeket a játékosokat szerezte meg. De ez nem az én befolyásom, én nem tudom nekik megmutatni, hogyan cselezzenek ki egy játékost, ezt ők tudják.

A csapat fejlődéséről: Az emberek azonnal akarják a sikereket. Sok időre van szükségünk. A harmadik év egy folyamat, ezermillió a megbeszélés és az edzésgyakorlat. Ez a folyamat jobb, mint az első évben, de ez teljesen normális.

Van-e jobb csapat a világon? Nem fontos, hogy ebben a pillanatban jobbak vagyunk-e, mint a többi csapat.

Benatiáról: Készen áll. Már a Wolfsburg meccs előtt kérdeztem, be tud-e szállni az utolsó percekre ha szükség lenne rá.

A sikerek alapjáról: Gregg Popovic, a San Antonio Spurs sikeredzője egyszer azt mondta, a sikernek időre van szüksége. A mi munkánk egy folyamat.

A DFL meccsbeosztásáról: A naptár az naptár. Természetesen örülnék, ha egy nappal több állna rendelkezésünkre. De a nagycsapatoknak nem kell emiatt sajnálkozniuk. A nagycsapatoknak nehéz helyzetekre van szükségük. Szükségünk van rá. A nagyszerű játékosoknak szükségük van az új kihívásokra. Az, hogy pénteken kell játszanunk, nem probléma. Ha a fejek készen állnak, akkor a lábak is.

A pénteki utazásról: Csak 20:30-kor játszunk, ezért erre van lehetőség. Sokat voltunk Londonban, vagy Brémában, most pedig Wolfsburgban. A játékosok így a családjukkal lehetnek. Ezért döntöttem emellett.

A kupából kiesett, bizonytalan ellenfélről: Hét vagy nyolc Bundesliga-csapat kapott ki a kupában, amely hihetetlen itt Németországban. Nem gondolom, hogy a frankfurtiak holnap szomorúak lesznek. Csak egy meccset veszítettek a legutóbbi öt hazai meccsükből, a Bayern ellen játszanak, legutóbb Hannoverben nyertek. A lehető legjobb Frankfurtot várom.

A veretlenségről: Ez nehéz a csapat számára, mert a forma mindig változik. Egy csapatnak szüksége van az időre: Már a harmadik évben járok, a dolgok mindig egyre jobbak lesznek.

A sérültekről: Jelenleg még nem tudom. A fizioterapeuták meglátják és informálnak a helyzetről.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top