Elemzés

Amikor bejönnek az elképzelésekA magyar sajtóban nem nagyon foglalkoztak vele, de a német sajtó ódákat zengett a Bayern keddi kupasikeréről. Nem érdemtelenül.

Thomas Müller is utalt arra, hogy a futball nem kívánságműsor: amit a mérkőzést megelőzően aprólékosan elterveznek, a legritkábban valósul meg abban a formában. Kedden az első félidőt alaposan kimaxolta csapatunk. A spielverlagerung blog ismét megpróbált rávilágítani a taktikai háttérre is.

Match Analysis: VfL Wolfsburg – FC Bayern München 1-3 (0-3 ...

 

A legfontosabb változás, hogy Martínez visszatérésével Alaba a balszélen kezdhetett. A szélsővédők nem szimmetrikusan játszottak. Védekezésben négyvédős rendszert láttunk, de támadásban Alaba jóval támadóbb szerepet vett fel, Lahm mélyebben várta a labdákat. Támadásban kvázi háromvédős sort alkotva, de lehetőséget adva arra, hogy Martínez is részt vehessen a támadásnyitásban.

Boatengtől ezen az estén is láttunk jó néhány hosszú indítást.

Az ellenfél az első félidőben nem jutott kontralehetőséghez.

Lahm mélyebben való elhelyezkedése lehetővé tette, hogy a támadások megnyitásakor létszámfölényben legyünk a két letámadó wolfsburgi csatárral szemben. Egyben úgy, hogy a Bayern középpályásai közül senkinek se kelljen visszalépnie.A plusz ember miatt egy fokozattal még nehezebbé vált a wolfsburgiaknak megszervezniük az emberfogásukat.

 

Amikor bejönnek az elképzelések
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top