Interjúk és nyilatkozatok

Robben: Újra itt vagyok!

Robben csaknem két hónap után tért vissza – góllal a pályára. A Bundesliga.de készített vele interjút.

robben3

Arjen Robben, gratuláció a szenzációs visszatéréséhez, beleértve a gólját is. A meccs előtt elmondta, hogy jól érzi magát és nyilvánvalóan ez igaz. Számolt ön egy ehhez hasonló visszatérésre?
Ezt az embernek mindig ki kell várnia, soha nem tudhatja előre. Nagyon boldog voltam, hogy újra visszatértem a pályára. Rögtön a kezdőben talán egy kicsit meglepő volt, de jól edzettem és jól éreztem magam. Hogy én lőttem az első gólt, az egy szép jutalma volt a kemény munkának, amelyet belefektettem a visszatérésembe. Ha az ember ezután még 4-0-ra győz, akkor az főleg egy szép nap.

A gólörömnél céltudatosan a lelátó irányába küldte üdvözletét. Van ennek egy különleges háttértörténete?
Igen, a sógorom a futballcsapatával, Groningenből utazott el ide. Ez egy hosszú út volt és nagyszerű volt, hogy ők is jelen voltak. A családom is a lelátón ült. Ők a nehezebb időszakokban is mindig támogattak engem és ez mindig fontos is. Ha itt vannak, még szebb, ha úgy funkcionálnak a dolgok, mint ma.

Mennyire fájt önnek, hogy az elmúlt hetekben nem játszhatott?
Egy futballistának az egyik legrosszabb, ha csak néző lehet. Az ember megpróbál pozitív energiát fektetni a rehabilitációba. Én mindent belefektettem és nagyon jól dolgoztam. Nagy gratuláció mindenkinek, aki támogatott engem. Elértem, újra itt vagyok!

Mindegy ki van a pályán, az FC Bayern nyilván minden szereposztásban működik. Ebben rejlik a siker kulcsa?
Ez az edzői stábnak egy dicséret, akik mindig jól felkészültek. Minden játékosnak is dicséretet kell kinyilvánítani. Ha egyesek néha nem is játszanak, azonnal rendelkezésre állnak, ha szükség van rájuk. Ez egy ilyen sok meccsből álló szezonban nagyon fontos. Most hét napon belül háromszor játszunk. Itt az minden erődre szükséged van. Ez nem csak a kezdőről szól.

Az Arsenal elleni 2-0-ás vereség ismét kihegyezte azt a felfogást, hogy mindig koncentráltnak kell maradni?
Ennek a csapatnak a karaktere kiemelkedő. Mindig a legjobbunkat próbáljuk meg előhívni, de ez nem is mindig sikerül. Ami az Arsenal ellen történt, mindig megtörténhet. Tanulnunk kell ebből és további dolgokban fejlődni.

Az FC Bayern játéka kis területen még fejlettebb lett?
A játék ma talán egy újabb csúcspont volt. A Köln olyan mélyen védekezett, mint a kézilabdában. Ez mindegy, a kölnieknek lehőségük van saját maguk kiválasztani a taktikát, nekünk pedig megoldást kell találnunk erre. Még ha iyen szorosan is védekeznek, megkapjuk a lehetőségeinket. És ezeket kell kihasználnunk.

A Köln elleni siker a Bayern 1000. Bundesliga győzelme volt. Mit jelent önnek ez a rekord?
Számomra – és azt hiszem a csapattársaimnak is – tulajdonképpen ez nem a rekordokról szól, hanem a címekről. És ezeket csak a végén osztják. Hagyjanak minket nyugton és csináljuk tovább. Fontos két lábbal a földön maradni. Mindig van egy következő meccs és egy nehéz teher a vállunkon.

Milyen hozzáállással vágnak bele a keddi, Wolfsburg elleni német kupameccsbe?
Ez egy topmeccs és egy olyan meccs, amely nagyon magas szinten van, mint a Bajnokok Ligájában. Kétségtelen, hogy ez csak a Kupa második fordulója, de késznek kell állnunk. Ha győzöl továbbmész, ha kikapsz, azonnal kiesel. Nem szabad semmit megengedünk, mert egy topcsapat ellen játszunk. Nincs szerencsénk a sorsolással.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top