Interjúk és nyilatkozatok

Alonso: Mindig a következő meccset akarjuk megnyerni

A Bayern baszk játékosa az fcbayern.de-nek adott interjút.

Xabi, mi okozza a nagyobb örömet? Egy 50 méteres passz, amely pontosan oda száll, ahova kell neki – vagy az ütközések, amellyel az ellenfelek támadásait akadályozod meg?
Természetesen szüksége van a pozíciómban az embernek védekező és párharcbeli képességekre. De előnyben részesítem saját magam a labdát birtokolni. Elégedett vagyok, ha a csapatomnál van a labda és a dolgok úgy alakulnak, ahogy azt elképzeljük – és ezért minden nap keményen dolgozunk az edzéseken.

Néhány edző azt mondja: Amíg a labda nálunk van, az ellenfél nem tud gólt rúgni…
Ha a labdát kontrollálod, kontrollálod a meccset is. A legtöbb csapat mélyen behúzódik ellenünk a saját térfelére és a kontrákra leselkedik. Az embernek ekkor egy kis türelemre van szüksége, hogy jöjjön az eredmény.

Helyes döntés volt a Realt elhagyni és Münchenbe igazolni?
Azt hiszem. Eddig nagyon élvezem, hogy itt, ennél a klubnál lehetek. Nagyszerű tapasztalat számomra és remélem, idén még eredményesebbek leszünk, mint tavaly.

Hogy tetszik neked és a családodnak az élet Münchenben?
Mindannyian igazán jól érezzük magunkat. A gyermekeim szeretik az itteni életet, és nekem, mint családapának ez nagyon fontos. Én is csak élvezhetem az időt, ha a családom jól érzi magát.

Ki tud jobban németül: te vagy a gyermekeid?
Valószínűleg ők jobban beszélik a nyelvet, de megpróbálok folyamatosan tanulni és ez már egész jól sikerül. Az öltözőben megpróbálok a németekkel németül beszélni. Ha észreveszem, hogy nem tudom a szavakat, akkor angolra váltok.

Karriered során minden címet megnyertél, amelyet egy játékos megnyerhet. Mi sarkall még téged?
Csakúgy mint ezelőtt, jól érzem magam és minden pályán töltött percet élvezek. Ha ez már nem így lesz, akkor ideje abbahagyni. De jelenleg még mindig élvezem a kihívást, a további címek szerzését. Egy BL cím a Bayernnel igazán nagyon különleges lenne számomra. Akkor három különböző klubbal érném el ezt a sikert, ez eddig csak Clarence Seedorfnak sikerült. Tehát vannak még célok, amelyeket kitűztem magam elé.

Tételezzük fel, a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában a Real Madriddal találkoztok. Ez a párharc olyan lenne számodra, mint az összes többi?
Nem, ez nagyon különleges lenne számomra, egy érzelmes történet. Öt éven keresztül viseltem a királyiak mezét és még mindig szoros kapcsolatom van a klubbal és az ottani emberekkel, csakúgy mint Liverpoolban.

Elmondhatod, hogy eddig tökéletes a karriered?
A tökéletes egy nagyszerű szó. Számomra eddig aligha alakulhatott volna jobban, ez igaz. Nagyon elégedett és hálás is vagyok mindenért, amit átéltem és elértem. Amikor fiatal játékosként kezdtem San Sebastianban (Real Sociedban), álmodni sem mertem volna ilyen karrierről. Valóban nem volt rossz eddig, de még nincs vége. Milánó egy szép város és az FC Bayernnek is vannak ott jó tapasztalatai. De még nagyon a szezon elején járunk és egyáltalán nem kell még ennyire előre gondolkodnunk. Egyszerűen mindig csak a következő meccset akarjuk megnyerni.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top