Bajnokok Ligája

Pep: Európa egyik legjobb csapata ellen kell győznünk

Pep az Arsenal elleni BL csoportmeccs előtt tartott sajtótájékoztatót.

pepars

A szituációról: 90 percig játszunk, 0-0-ról kezdődik. Nem pedig a Bayern részéről 6, az Arsenal részéről 0 pontról kezdünk. Még nem kvalifikáltuk magunkat, Európa egyik legjobb csapata ellen kell győznünk.

Az Arsenalról: Számomra mindegy, hogy még nincs pontjuk. Ha egy csapatot elemzek, soha nem a tabellát nézem, ez nem érdekel. Úgy kell elemeznem őket, mintha hat pontjuk lenne. Wenger és én ismerjük egymást, a Barcával és a Bayernnel is játszottam ellene. A csapatnak magasak a kvalitásai és technikailag erős játékosokkal rendelkeznek. Nehéz egy játékost találni az Arsenalnál, aki nem labdabiztos.

A meccsről: Ebben a helyzetben van egy előnyük. Nyerniük kell. Ha valakinek ilyen játékosai és ilyen történelme van, meg kell mutatnia a kvalitásait. Nagyon intelligenseknek kell lennünk, hogy kontrolláljuk a játékot. Ők és mi is akarni fogjuk a labdát, meg kell próbálnunk minél tovább megtartani azt.

Az ellenfél utolsó esélyéről: Ha valaki az utolsó eséllyel rendelkezik, az mindent kiad magából. Ez lesz holnap az Arsenallal is. Ha mi nulla ponttal fogadnánk az Arsenalt az Allianz Arénában, állatok lennénk.

Costáról és Comanról: Costa egy kicsit jobban van, Comannak valószínűleg még egy kis időre van szüksége. Holnap, ebéd után döntünk a kezdőről.





Az edzőről: Sok jó edző van. De a legtöbb edző olyan edző, akinek egy jó csapata van. Sok edző valóban jó munkát végez, attól függetlenül, hogy nem címekért játszik. Ha a csapatom jól játszik, elégedett vagyok.

A tervről: A klub mindent tud a… De azért vagyunk itt, hogy holnap a Bajnokok Ligájában lépjünk pályára.

Az angol csapatokról: Nagyon sokra tartom az olyan csapatokat, amelyek a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában játszanak. Mi is csak két meccset játszottunk. Még sok minden megtörténhet.

Az Arsenalról: Nem tudom, hogy ez-e az elmúlt évek legjobb csapata. Mindig, amikor itt vagyok, sok tehetséget látok. Az igazság az, hogy a csapat topformában van. Ha egy csapat úgy dönt, hogy Cazorlát állítja be játékmesternek, az egy nagy jelzés. Alapesetben ez arról árulkodik, hogy nagyon jól játszanak.

A személyiségéről: Szinte biztos vagyok, hogy számomra 20 évig ugyanabban a csapatban nem lehetséges. Az embereknek unalmas lehet az edző. Alapesetben nem vagyok 20 évig ugyanannak a csapatnak a trénere. De Wenger több, mint egy edző, ő menedzser is, aki ezt a klubot megváltoztatta.

A Bayernről: Két héttel ezelőtt nagyon jók voltunk. Az elmúlt meccsen túl kevés játékos állt a rendelkezésünkre. Egy héttel ezelőtt a legjobb pozícióban voltunk ahhoz, hogy ezt a meccset megnyerjük. De nem keresünk kifogásokat.

A meccsről: A játékunkat akarjuk látni, de az Arsenal ellen nem elvárható, hogy 90 percig sikerüljün. Akkor alkalmazkodnunk kell. Holnap kiderül, kié lesz a labda. Az atmoszféra által erősen akarnak kezdeni. A legjobb lehetőség ezt az atmoszférát korlátozni, ha a labda a miénk.

A játékfilozófiáról: Az a cél, hogy a játékosok szeressék az edzést és a mérkőzést. Ha 17-18 játékosa van az embernek, akkor van konkurenciaharc. A Barcelonánál és a Bayernnél is szerencsém volt, ők szeretnek futballozni. Azt akarom, hogy a csapatom a lehető legtovább tartsa a labdát.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top