Átigazolási hírek

Olasz média: A Bayern megegyezett Ancelottival

Pep Guardiola esetleges távozása esetén veheti át a posztot az olasz szakvezető.

Az olasz Tuttomercatoweb újságírója, Michele Crisitellio exkluzív hírként közölte, hogy Carlo Ancelotti a hétvégén megegyezett a Bayern vezetőségével egy két éves szerződésről – amennyiben Guardiola úgy dönt, nem hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését a Bayernnel, az olasz veheti át a német klub irányítását. Bár a bajorok egyáltalán nem szándékoznak megválni jelenlegi edzőjüktől, az ellenkező eshetőségre is felkészültek a klub döntéshozói. Ezért érhettek el – a lap szerint – szóbeli megállapodást a Real Madriddal egyszer, az AC Milannal pedig kétszer is BL-t nyert olasz szakvezetővel, aki Németországon kívül már az összes európai topbajnokságban edzősködött: Az említett sztárcsapatokon kívül Angliában a Chelsea, Franciaországban pedig a PSG csapatánál fordult meg.

A Bayern vezetőségének korábbi nyilatkozatai alapján a Manchester Cityvel szóba hozott Pep Guardiola és a klub még a 2015-ös naptári évben komoly tárgyalásokat folytat arról, hogyan tovább – valószínűleg maga a határozat és a hivatalos bejelentés is idén lát napvilágot.

Ancelottit 2015 nyarán menesztette a Real Madrid, azóta nincs klubja. Az 55 éves edző februárban már elhintette, eltudná képzelni magát a Bundesligában és a német nyelv sem jelenthet komolyabb problémát: „Ha Giovanni Trapattoni edzősködött Németországban és megtanulta a nyelvet, akkor én is megtudom.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top