Interjúk és nyilatkozatok

Coman: Egyszerűen minden passzol

A Bayern nyár végén érkezett francia tehetsége a Bundesliga.de-nek adott interjút.

coman-100-_t-1444113482074_v-16to7__retina

Monsieur Coman, nyolc játéknap után már hét pontra nőtt az FC Bayern München előnye a Borussia Dortmund előtt. Hogy szól az első következtetése?
Kétségtelen, hogy eddig minden meccset megnyertünk, de a szezon még hosszú. Eddig nyugodtak és koncentráltak vagyunk. Még 26 fordulót kell teljesítenünk, még a szezon felét sem értük el. Ennek megfelelően még messze nem született meg a döntés a bajnoki címről.

Mi teszi ilyen erőssé az FC Bayernt ezekben a hetekben?
Egyszerűen minden passzol: A keretünk fantasztikusan kialakított, hidegvérűek vagyunk a kapu előtt, nagy fegyelmet tanúsítunk és az eredménytől függetlenül hihetetlenül komolyak maradunk a végső sípszőig. A csapaton belüli hangulat pedig igazán nagyszerű.

Öt héttel ezelőtt igazolt Torinóból Münchenbe. Mennyire elégedett az eddigi játéklehetőségével?
Pep Guardiola rendszeresen játszat engem, nagyon elégedett vagyok. Élvezem a bizalmát. Nagyon boldog vagyok. Minden nagyon gyorsan történt, de azonnal meg tudtam mutatni, mire vagyok képes.

Mi mindent akar elérni az új klubjában?
Azért érkeztem, hogy az összes trófeát kivívjam. Az FC Bayern a sorozatbeli negyedik bajnoki címét akarja megnyerni és megpróbálom ebből kivenni a részem és ezzel a klub történelmébe bevonulni. A Bajnokok Ligájában és a DFB-kupában is megakarjuk próbálni a címet megszerezni.





És személyesen?
Az edző a támadórészleg bal vagy jobboldalára helyez engem. Ott akarok a gyorsaságom által az ellenfél térfelén veszélyt okozni. Eddig egész jól sikerült. De csak négy hete játszom Münchenben. A szezon még sokáig tart. A legutóbb mutatott teljesítményemet akarom állandósítani és mindig jól akarok játszani.

Milyen benyomása van a csapatáról?
Az edzésen azonnal feltűnt, mekkora az intenzitás a gyakorlatok során. Igazán erős. Minden játékos világklasszis. De nem lepődtem meg annyira, mert az FC Bayern az elmúlt években mindig komoly szerepet játszott nemzeti és nemzetközi szinten is.

Van olyan kollégája, aki eddig különösen lenyűgözte önt?
Nehéz csak egy nevet megnevezni, de akkor David Alaba mellett döntenék. Amit minden nap nyújt, az hihetetlen. Ő egy olyan játékos, aki mindenre képes. Őrületesen gátlástalan és óriási önbizalommal játszik.

Hogy alakul a csapatba való beilleszkedése?
Franck Ribéryvel és Mehdi Benatiával tudok franciául beszélni, sajnos még mindketten sérültek. De ha látjuk egymást, azonnal a segítségemre vannak és tippeket adnak. De Arturo Vidallal is tudok olaszul kommunikálni, vele tavaly voltunk a Juventusnál csapattársak. Különben nem egyszerű, mert még nem beszélek németül. De szívélyes fogadtatásban részesültem és már jól érzem magam az új csapattársaimmal.

Kingsley Coman az eddigi négy Bundesliga mérkőzésén 2 gólt lőtt és 1 gólpasszt adott, míg a két BL pályára lépésén 3 assziszttal szolgálta csapatát – emellett két kiharcolt büntető is fűződik a nevéhez.

https://www.youtube.com/watch?v=Iu_smvDlUYY

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top