Egyéb

Lewandowski: Csapatként győzünk

A kiváló formában lévő lengyel a Bundesliga.de-nek nyilatkozott

lew

Robert Lewandowski, mi volt a kulcs a Dortmund elleni sikerhez?
Az első félidőben a Dortmund nagyon jól játszott, ennek ellenére két gólt lőttünk. A második játékrész valamelyest más volt. Védelmileg nagyon jól játszottunk és szinte minden szituációban, amelyben kapura lőttünk, betaláltunk. A szépítő gól után a dortmundiak talán a pontszerzésre gondoltak, de 3:1-nél világos volt, hogy nyerni fogunk.

A félidő utáni 3:1 volt a meccs kulcspontja. Hogyan élte át a gólját?
Lenyűgöző passzt kaptam Jerome Boatengtől. Az első pillanatban egyáltalán nem láttam a labdát, csak egyszerűen továbbfutottam. A labdaátvételem után megelőztem a kapust, majd a kapu üresen állt.

Boateng nem csak önnek készített elő egy hosszú passzal gólt, hanem Thomas Müller vezetőgólját is egy álompasszal előzte meg. Hogy jellemezné őt?
Jerome egy jó játékos és egy nagyszerű srác. Szeret hasonló passzokkal játszani, minden meccsen megpróbálja. Ezek a passzok Thomasnak és nekem hihetetlenek voltak. Ha a játékunkban minden remekül folyik, akkor pontosan ilyen szituációkat vehetünk észre.

A legutóbbi három bajnokin kilenc gólt lőtt. Hogyan magyarázná a jelenlegi formáját? A csapaton múlik vagy az ön személyes formáján?
Mindenen. Most újabb két gólt szereztem, de azt hiszem a csapatban jelenleg nem gondolkodunk azon, hogy milyen sok gólt lőttem. Sokkal fontosabb az, hogy megszereztük a három pontot. Tudom, hogy a góljaimmal segíthetem a csapatot. De együtt játszunk és csapatként győzünk.





A nyolc játéknap utáni 12 góljával beállította Gerd Müller 68/69-es szezonjában elért gólrekordját és a legjobb úton van afelé, hogy megdöntse a szezonbeli 40 gólját. Ez egy cél ön számára?
(mosolyog) Még túl korai erre gondolni.

Jelenleg élete formájában van?
Minden évben fejlődni akarok. Sokan csak a gólokat várják el tőlem, de én egy jobb játékos akarok lenni. A gól az csak egy dolog, a többi az a Bayernnel való győzelem és a jó játék.

Milyen jelentősége van a Dortmund elleni győzelemnek a szezon további szakaszában?
A győzelem nagyon fontos volt számunkra. Ha itt lépünk pályára az Allianz Arénában és jó formában vagyunk, akkor minden ellenfél számára nehéz ellenünk játszani. De még sok meccs van a szezon végéig. És mindegy mennyi az előnyünk, egyszerűen továbbra is gázt kell adnunk. Nem szabad ugyanazt a hibát elkövetnünk, mint amit a legutóbbi szezonban. Akkor a szezon végén, a fontos pillanatokban nem voltunk jó formában. Továbbra is jó formában kell maradnunk, teljesen mindegy, hogy a 12. vagy a 25. fordulóban. Tudjuk, miben hibáztunk tavaly. Remélhetőleg idén ezt jobban csináljuk.

Különleges meccs volt az egykori csapattársak ellen?
Pár játékossal még mindig tartom a kapcsolatot és örülök neki, hogy a BVB idén sokkal jobban játszik, mint a tavalyi szezonban. Az EL-ben is jó esélyeik vannak a döntőbe kerülésre, talán a győzelemre is. De ha valakivel a pályán szembeszállunk, akkor a Bayernnel csak egy célom van.

Az elkövetkezendő héten a lengyel válogatottal Skóciában és Írország ellen két fontos mérkőzés áll ön előtt. Mik a célkitűzések?
Kvalifikálni akarjuk magunkat és jövőre Franciaországban játszani. Az első meccs Skóciában nagyon fontos, ha győzünk, valamint a németek is, akkor minden tiszta. Nem lesznek egyszerű meccsek.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top