Bundesliga

Pep: Ezt a meccset mindenki látni akarja

Guardiola az Borussia Dortmund elleni meccs kapcsán ült a sajtó elé.

pepa

Az elővárakozásról: A meccset mindenki látni akarja. Minden országnak megvan a maga különleges meccse. A Dortmund a Bayern ellen mindig különleges.

Az ellenfélről: Nagyon nagyon jól játszanak. A nagy különbség idén, hogy középen is jó technikával rendelkeznek, ott van Weigl, Gündogan, Kagawa, Hofmann és Mkhitaryan, de kihasználják a pálya szélességét is. Ez egy topcsapat. A játékosaim tudják, mennyire jók. Ma beszélünk először a Dortmundról.

A meccs jelentőségéről: Ez nem egy döntő, három pont a tét. Ezután még semmi nem dől el. De jó teljesítményt akarunk felvonultatni.

A személyi helyzetről: Bernatnak a közelítő izmával vannak problémák, ha fut. De azt hiszem játszhat. Robben még nem edzett velünk. Természetesen meglátjuk. De a folyamat utolsó fázisában tart. Nem tudom, hogy vasárnap játszat-e. Vidal ma újra edzett, Rode viszont nem, ő nem lesz jelen.

Aubameyangról: Nagyon veszélyes és egy nagyon gyors játékos, aki magas kvalitásokkal rendelkezik. A védelmi négyesünknek ébernek kell lennie. Ha mélységből kap labdát, szinte lehetetlen kontrollálni őt.

A lehetséges hét pont előnyről: Csak október van, még semmi nem dőlt el. Nem a Dortmund az egyetlen konkurens. A Leverkusen, a Wolfsburg és a Schalke is ide tartozik.

A Dortmund rövid idő alatt megtett hosszú utazásáról: Ha egy nagy csapat ellen játszasz, mindig fitt vagy. Vasárnap a legeslegjobb BVB-vel fogunk találkozni.





A csapategységről és Lewandowskiról: Mindenki segít mindenkinek, ez a legfontosabb. De természetesen nagyon boldogak vagyunk, ha valakivel olyasmi történik, mint Lewandowskival. Az ember nem mindig szerez három gólt egy meccsen. Jelenleg nagy önbizalommal rendelkezik. De Robertnek szüksége van a csapattársaira, nélkülük ő sem tudna gólokat szerezni.

Julian Weiglről: A korához képest nagyon nyugodt. Thomas Tuchel és a játékosai sokat birtokolják a labdát és sok passzt adnak mélységbe.

Tuchelről: Egyszer beszéltem vele. Két óra alatt az ember nem tud nagyon eszmét cserélni. Szép időszak volt, de végül Thomas azt tette, ami mellett döntött és ezt nem azért, mert beszélt velem.

Lewandowskiról és Götzéről: Ha először játszasz a Dortmund ellen, annak különlegesnek kell lennie. De most a Bayern Münchenben játszanak és saját magukért kell győzniük. Mindig padlógázzal játszanak.

Kimmichről és Weiglről: Kimmichnek mindene megvan, hogy ebben a pozícióban játsszon. Felfedeztük őt a válogatottnak és Weiglnek is megvannak a képességei, egyszer ő is válogatott lesz. Ők nagyon intelligensek, rendelkeznek a játékfelépítéshez szükséges tulajdonságokkal. Weigl nagyon fontos a csapata számára. Nélküle nem játszanak annyira jól.

Az izgalomról: Egy ilyen meccs előtt nyugodtabban alszom. A Zagreb ellen mindenki győzelmet várt, ez veszélyesebb.

A játékvezetőről: Az ember soha nem tudja melyik játékvezető fújt. A meccs előtt köszönünk, a meccs után pedig elköszönünk. Ezután az ember iszik egy vörösbort otthon.

A szezonról: Nagyon elégedett vagyok. Jól játszottunk. Csak az Augsburg ellen nem voltunk jók.

Comanról: Ő 19 éves szélső, aki csinálja az egy az egy elleni párharcokat és kész. Nagyon elégedett vagyok vele.

Az Oktoberfestről: Jó hangulat volt. A játékosok jól érezték magukat.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top