Interjúk és nyilatkozatok

Javi Martínez: Végtelenül boldog vagyok

A Bayern védekező játékosa az fcbayern.de-nek beszélt a visszatéréséről.

1687715-35752799-2560-1440

Hola, Javi! 1-től 10-ig tartó skálán, jelenleg mennyire vagy boldog?
10-es szinten! 13 hónap sérülés miatti szünet, a rengeteg kemény munka és természetesen pár nehéz pillanat után leírhatatlan újra a csapattal lenni és ezeket a nagyszerű mérkőzéseket újra élvezni. Végtelenül boldog vagyok.

Tizenegy napon belül négyszer léptél pályára. Hogy érzed magad fizikálisan?
Minden meccs kemény munka, ezért egy kicsit már fáradt vagyok. De azt hiszem, nem vagyok kimerültebb, mint a többiek.

És hogy van a térded?
A térdem jól. Nincsenek fájdalmaim, nincs visszahatás.

Mennyit látunk a régi Javi Martínezből a pályán? 80 százalék? 90 százalék, 100 százalék?
Ezt nehéz megmondani. Mindenesetre igen jól érzem magam. A visszatérésem előtt egy kicsit bizonytalan voltam: Elég gyors vagyok még? Elég magasra tudok még ugrani? Ha valaki egy évig sérült, elgondolkozik azon, hogy újra eléri-e a régi szintjét. Most elmondhatom: Minden rendben. Talán még nem vagyok 100 százalékon, de nem sok hiányzik. A többi majd jön idővel.

Meglepődtél, milyen jól alakult az eddigi visszatérésed?
Ugyanúgy alakult, ahogy az orvosok, a fizikoterapeuták és mindenki más biztosított róla. Ezért számomra nem meglepetés. Mindenkinek köszönöm, aki visszasegített engem az utamon.





Futballistaként újjászületve érzed magad?
Az első pályára lépésemkor tényleg úgy éreztem magam, mintha újra 17 éves lennék és először fociznék topszinten. Ez csodálatos.

Sokáig csak a pályán kívülről nézhetted a csapatot. Mennyiben változtatott meg ez az időszak?
Nem hiszem, hogy a kvalitásaim megváltoztak volna a pályán. Ugyanaz vagyok és ugyanazt teszem, mint előtte. De talán több figyelmet szentelek magamra. A sérülésem előtt lehet, hogy néha egy kicsit gondatlan voltam. Most nagyon fókuszált vagyok a feladatomra, felkészülök az edzésre és utána is végzek extra feladatokat. Azt gondolom, elmondható, hogy még profibb lettem.

Kevesebb, mint két héttel ezelőtt a Darmstadt ellen ünnepelted a visszatérésed. Ezután ki küldte neked az első üzenetet?
Az édesanyám. Utána rögtöm felhívtam. Nagyon örült, ez engem is boldoggá tett.

Édesanyád volt a legnagyobb támogatód a hosszú sérülésed időszakában?
Az édesanyám, a családom, a barátaim, a Bayernnél mindenki a karjaiba vett, ha szükséges volt. De én magam is egy pozitív ember vagyok. Ezért nem volt sok nehéz napom. Csak egy vagy kettő. (nevet)

Vasárnap jön a Dortmund elleni találkozó – a klub, amely ellen a sérülésed szenvedted el.
Erre ma már nem gondolok többé. Ez a múlt. Ez egyszerűen azért egy különleges meccs, mert a Dortmund az üldözőnk. És a Dortmund elleni párharc ugyanúgy nehéz és nagyon intenzív. Vasárnap biztosan szép meccs lesz számunkra és a nézők számára is.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top