Interjúk és nyilatkozatok

Lahm: Schweinsteiger nem volt nagy sörivó

A Bayern csapatkapitánya a Sport1-nek nyilatkozott – középpontban a BVB elleni mérkőzés állt.

lahm

A Dortmund elleni elővárakozásról: Végre újra egy csúcsmérkőzés, a listavezető találkozik a másodikkal. Nagyszerű lehetőségünk van az előnyünket már most hét pontra növelni, természetesen ez a célunk. A forduló zárásaként az első a második ellen – ez olyasmi, amelynek a szurkolók örülhetnek.

A Dortmund egy szinten van-e a Bayernnel: Ezt vasárnap meglátjuk. A Dortmund most újra egy stabilabb benyomást kelt, mint az elmúlt években. Voltak problémák, most újra jobbnak tűnnek. Hogy meddig tudnak ezen a szinten maradni, azt meglátjuk. A minőség, hogy egészen sokáig ott maradjanak, mindenképp megvan bennük. Támadólag nagyon veszélyesek és nagyon kombinatívak.

Az új edzőről, Thomas Tuchelről: Történt valami új, minden játékos egy kicsit motiváltabb, éberebb – és ez nem árt nekik. Ez a benyomásom a BVB-ről. Sikeres múltjuk van és most újra egy nagyon jó, sikeres edzőt szereztek meg.

A Dortmund Hoffenheim és Darmstadt elleni botlásáról: Ezen én is meglepődtem. Hoffenheimben egy agresszív csapat ellen nagyon nehéz, ezt saját tapasztalatból tudjuk. Ott lehet pontokat hullajtani. Hazai pályán a Darmstadt ellen ezt nem vártam volna.

A Mario Götzét ért kritikákról: Mario nagyon sokat játszott, az elmúlt szezonban is. A vádakat, miszerint ő lusta edzéseken, abszolút megtudom cáfolni. Minden nap látom őt és ő az egyik legmozgékonyabb, ami az edzés előkészületeit és az edzés utáni regenerációt is illeti. Világos, hogy vasárnap egy fontos és szép mérkőzés lesz számára. Sikeres időszakot élt át Dortmundban, majd hozzánk jött és itt is sikereket ünnepelhetett. Abszolút Bayern játékosként érzi magát és örül az exklubja elleni mérkőzésnek.

Götze fejlődéséről: Ő nagyon fiatal, de már sokmindent átélt. Ha ezután ennyi kritikát zúdítanak rá egy ilyen fiatal játékosra, az nem számára nem egyszerű. Csapatként a lehető legjobban támogatjuk őt, teljesen beilleszkedett. Tudjuk, milyen fontos játékos ő. Ezt nem csak a tavalyi szezonban, de idén is megmutatta. Ő képes különbséget jelenteni. Ezt tudja ő is, ezért Mario miatt egyáltalán nem aggódom.

Robert Lewandowski formájáról: A mesterötöse után egy komoly beszélgetést folytattam le vele, mert nem hetet rúgott (mosolyog). De a viccet félretéve: Tíz gól egyetlen hét alatt az őrület, hihetetlen! Egyáltalán nem tudom, milyen érzés két gólt egy hét alatt szerezni. Ez nem az én nagy erősségem. De hogy 10 gól! Ezt a formát a lehető legtovább ki akarjuk használni.

Bastian Schweinsteiger hibájáról: Ha az Oktoberfestre megyünk, ismét igazán tudatosul bennünk, hogy már nincs velünk. Mindig jól beöltözött, mint ahogy egy született bajornak illik. Hiányolni fogom őt – habár: Tulajdonképpen nem volt egy akkora sörivó.

A karrierje utáni lehetséges DFB kötelezettségéről: Nem zárom ki, de három évig focizni akarok és a legjobbamat nyújtani. Világosan felvázoltam már magamnak, mit tehetek a karrierem után, mihez van kedvem. Ez egy nagy vágás lesz a karrieremben – felkészült akarok lenni. Eltudom képzelni, hogy a futball világában maradjak.

Az álmáról, hogy valamikor a Bayernt vezesse: Jól eltudom képzelni, hogy itt maradjak a csapatban. De a DFB-t sem zárom ki. Szuper éveim voltak és nagyon hálás vagyok a felelősöknek azért, amit átélhettem. Az ember soha nem mondhatja, hogy soha, de kizárhatom, hogy egy másik csapathoz menjek. Ez egyszerűen nem én vagyok.

Egy jövőbeli Bayern vezetésről: Lahm elnök, Schweinsteiger sportigazgató és Thomas Müller sajtószóvívő: (nevet) Mindenképp érdekesnek hangzik. De ez még egy nagyon távoli gondolat.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top