Egyéb

Lewandowski százados lett

Újabb rekordokat tört meg a lengyel támadó.

rl

Idei 8. tétmérkőzésén (bajnokság, kupa, BL) a 11. gólját, 168. bajnokiján pedig a 100. és a 101. gólját szerezte a bombaformában lévő Robert Lewandowski. Azután, hogy kedden csereként beállva 9 perc alatt 5 gólt szerzett a Wolfsburg ellen, most a Mainz hálójába talált be 12 perc alatt két alkalommal, így a bajnokságban 7 forduló után 10 találattal áll a góllövőlista élén – a szezon ezen szakaszában csak egyetlen játékos volt képes ennyi gól szerzésére, méghozzá Gerd Müller. Ráadásul Lewa nem is szerepelt az összes bajnokin, ugyanis a Darmstadt elleni meccset elővigyázatosság miatt kihagyta. Teljesítményének érdemeit tovább emeli, hogy az idei góljai közül egyet sem tizenegyesből szerzett.

A szombaton elért jubileumi 100. gól is rekordot jelent: A Bundesliga egyik idegenlégiósa sem tudta gyorsabban elérni ezt a számadatot, mint a Bayern tavaly nyáron ingyen érkezett 27 éves támadója – sőt, a németeket figyelembe véve is csak hat legendának sikerült korábban századossá válnia: Dieter Müllernek, Gerd Müllernek, Lothar Emmerichnek, Uwe Seelernek, Horst Hrubeschnek és Rudi Völlernek. A góljainak száma két csapatban oszlik el: A Dortmundban 131 bajnokin 74-szer talált be, míg a Bayernben a 37. bajnokiján a 27. gólját szerezte, emellett a bajoroknál 8 gólpasszt is kiosztott. Jelenlegi csapatában eddig csak egyetlen egy büntetőt értékesített, a többit mind akcióból szerezte.

Lewandowski az előző fordulóban is több rekordot adott át a múltnak: Az ő nevéhez fűződik liga történelmének leggyorsabban lőtt mesterhármasa, mesternégyese és mesterötöse, az egyetlen olyan játékos lett, aki csereként beállva háromnál több (öt) gólt szerzett.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top