Interjú / Nyilatkozat

Boateng: Egész Németország örül ennek a találkozónak

A Bayern védője a Mainz elleni meccsről, a közelgő BL összecsapásról és Lewandowskiról is beszélt. A DFB.de interjúja.

boateng (2)

Herr Boateng, a Mainz ellen is az történt, ami a szezon során már gyakran: Az FC Bayern igazán csak a második félidőben tudott felpörögni. Hogy értékeli a teljes mérkőzést?
Az első játékrészben nem jól kezdtük a mérkőzést, a Mainziak nagyon jól teljesítettek és szuperül védekeztek. A második félidőben türelmesebbek voltunk. Ahogy megnyíltak a területeink, úgy ki is használtuk őket. Ilyenkor hasonló eredmények születnek. Az ellenfelek nem feladják a harcot, de néha fáradtan is kell játszaniuk. A második félidőben újra ez az eset történt.

Az FC Bayern kedden a Bajnokok Ligája második csoportkörében a Dinamo Zagrebet fogadja. Tulajdonképpen egy ilyen csapat ellen is csak a győzelem mértéke a kérdéses?
Ez a Bajnokok Ligája! A Zagreb az első játéknap legyőzte az Arsenalt. Vasárnaptól a Zagrebbel foglalkozunk és beakarjuk gyűjteni a következő győzelmet, hogy a tabella első pozíciójában maradjunk. Ehhez meg kell nyernünk a hazai meccsünket.

Milyen nehéz edzésen megállítani a Bundesliga góllövőlistájának éllovasát, Robert Lewandowskit?
Ő edzésen is nagyon erős. Jó a védőinknek, ha edzésen ilyen csatárok ellen játszhatnak – de ez neki is egy jó lecke. Az edzéseink sok örömet okoznak, mert nagy kvalitás uralkodik. Mindenki nagyon jól ismeri egymást. Ez is segít tovább minket a mérkőzéseken. Nagyon örülünk Robertnek. Nagyon keményen dolgozik és ez újabb két góllal fizetődött ki.

Lewandowskinak a 100 gólja miatt volt egy “100-as” póló a meze alatt. Ez a számadat lenyűgöző nem?
Mindannyiunk gratulál neki! Reméljük, hogy Robert továbbra is így termel. Megérdemli. A két gólja újra kifizetődött. Mit mondtam: Robert nagyon keményen dolgozik edzésen, a góljai mögött rengeteg szorgalom rejlik.

Jövő szombaton érkezik a Bundesliga abszolút topmérkőzése: Az első a második ellen. A Bayern 7-ből 7 meccsen érte el a legjobbját. Mekkora önbizalommal vágnak neki a Dortmund elleni mérkőzésnek?
Ez egy abszolút élmeccs, mindenki örül neki. Hazai pályán játszunk és győzni akarunk. A Zagreb meccs után erre készülünk fel. Tudjuk, hogy a Dortmund ebben a szezonban újra nagyon erős. Azt hiszem, hogy egész Németország örül ennek a találkozónak.

A legkeményebb üldözőjük elleni meccs a csapat jó formája miatt a megfelelő időszakban érkezik?
Igen, jó ritmusban vagyunk. Jelenleg egész jól néz ki, de mindig mérkőzésről mérkőzésre kell előretekintenünk. Tudjuk, ez milyen gyorsan fordulatot vehet.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top