Interjúk és nyilatkozatok

Lewa: Akartam egy hatodikat is szerezni

A lengyel csatár csereként beállva kilenc perc alatt 5 gólt szerzett a Wolfsburg ellen. A meccs után a Bundesliga.de-nek adott interjút.

Robert Lewandowski, gratulálunk a történelmi mesterötöséhez. Tudná jellemezni ezt a kilenc percet?
Őrületes percek voltak. Természetesen nagyon elégedett vagyok. A meccs egy nagy történelem nekem és a Bayernnek is. Nehéz rögtön a meccs után valamit is mondani. Őrületes este volt.

Lőtt valaha is öt gólt egy mérkőzésen?
Nem, még soha, ez volt életemben az első. Néha több szóra van szükséged, hogy ezt jellemezd.

A meccslabda biztosan egy díszhelyet kap önnél, nem igaz?
Igen, rögtön a meccs után mondtam, hogy akarom a labdát. És ez egy nagyon szép labda.



A gólok után mi járt a fejében?
Az 1:1-nél azt gondoltam, szükségünk van egy másodikra a győzelemhez. A 2-1 után egyszerűen csak ment tovább a dolog. Majd az ötödik gólnál azt gondoltam, akarok egy hatodikat is lőni. Tovább próbálkoztam még egy találat megszerzésével.

Hogyan értékeli a játék menetét összességében? Végülis a 0-1-es félidőnél még nem nézett ki a Bayern győzelem.
Az első félidőben a Wolfsburg nagyon jól játszott és nem volt egyszerű számunkra. A második játékrészben teljesen másképp játszottunk. Nagyon egyszerű volt gólokat szerezni. Minden próbálkozásom bement. Egyszerűen egy hihetetlen este volt számomra és nagyon elégedett vagyok.

Ezután a csapat eltölt egy kis időt az Oktoberfesten?
A jövő hétre tervezzük. Szombaton jön a következő meccs és ha háromnaponta játszunk, a regeneráció nagyon fontos. Most elégedett lehetek, de legkésőbb holnapután már a következő meccsre kell koncentrálnunk. Ez még csak a hatodik játéknap volt és a szezon végéig még nagyon sok meccsünk lesz a Bundesligában. Ráadásul jövő héten fontos meccsünk lesz a BL-ben is. Egyszerűen továbbra is koncentráltnak kell lennünk és továbbra is gázt kell adnunk.

Lewandowski statisztikák:

  • Robert Lewandowski az első tripláját érte el a Bayern színeiben.
  • Lewandowski a Bundesliga történelem leggyorsabb mesterhármasát, mesternégyesét és mesterötösét szerezte.
  • Lewandowski a ligatörténelem egyetlen játékosa, aki csereként beállva egy mérkőzésen háromnál több gólt, öt gólt szerzett.
  • Lewandowski 24 év után az első mesterötöst szerezte, akkor (1991-ben) Michael Tönnies volt eredményes a Duisburg színeiben.
  • Lewandowski a 14. játékos, aki 5 vagy több gólt szerzett a Bundesligában. Csak Gerd Müllernek sikerült több mint egyszer, neki ez négy alkalommal is sikerült.
  • 16. alkalommal született mesterötös egy Bundesliga mérkőzésen. Csak Dieter Müller, a Köln egykori játékosa szerzett többet: 1977-ben ő hat gólt rúgott.
  • Lewandowski átvette a vezetést a Bundesliga góllövőlistáján, nyolc gólt szerzett ezidáig. A ligatörténelemben csak négy játékos volt, aki az első hat játéknapon ennél több gólt szerzett, mindannyian 9-szer találtak be (köztük Jupp Heynckes a 73/74-es szezonban).

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top