Sajtótájékoztatók

Pep: Coman és Martínez kerettag

Következik az Augsburg elleni találkozó. Sajtótájékoztató

pk

Az eddigiekhez képest (sajnos…) meglepő változást jelent majd a meccs előtti sajtótájékoztató. Az eddigi egy, meccsnap előtti konferencia helyett, mostantól két megbeszélést tart Pep Guardiola a sajtó képviselőinek. Először, a meccs előtti napon az online és nyomtatott médiák, a meccs napján pedig a televíziós csatornák kérdéseire felel a Bayern edzője. Legutóbb Louis van Gaal irányítása alatt volt hasonlóképp megoldva a sajtó tájékoztatása. A bayernszektoron az első sajtótájékoztató anyagáról szóló cikk fog kiegészülni a második konferencia lényegesebb elhangzott mondataival.





Pep Guardiola: 

  • Az Augsburg egy sok szenvedéllyel rendelkező jó csapat, kiemelkedő edzővel. Az EL-ben szerepelnek, a Bundesligában ez mindig óvatosságra int. Nem a tabellát figyelem, ha egy ellenfelet elemzek. De tartani akarjuk a szintünket.
  • Arjen Robben a világ legjobb szélsőinek egyike. Remélem, 2-3 hét múlva visszatérhet hozzánk.
  • A válogatott meccsek nem jelentenek problémát. Miért ne kellene holnap jól játszanunk? Ez nem kifogás, a játékosok megszokták ezt a szituációt.
  • Javi Martínez holnap ott lesz a keretben. Az elmúlt napokban nagyon intenzíven edzett és a térde is jól tartotta magát. Természetesen időre van szüksége, de ő nagyon elégedett, én pedig még inkább az vagyok. Ő egy harcos, nincs benne félelem. Jelenleg csak Boateng áll rendelkezésünkre belsővédőként, ezért ez egy szuper hír számunkra.
  • Coman egy fiatal játékos, de nem volt ott a felkészülésünkön, még ismerkednie kell. De rendelkezik a szenvedéllyel és a sikeréhséggel. Örülök, hogy a fiatal játékosoknak manapság ekkora önbizalmuk van. Ez jó.
  • Holnap döntöm el a kezdőcsapatot. Götze egy jó játékos. Örülök, hogy jól játszott. Hosszú karrier áll előtte.
  • Szeretek csak egy csatárral játszani. De nekünk van három hihetetlen csatárunk Lewandowski, Müller és Mario személyében. Nem szabad elfeledni, hogy az elmúlt szezonban Götze mindig játszott – kivéve a Barcelona elleni BL meccseket.
  • Ha ilyesmi történik (Pep kétszer kikapott az Augsburg ellen -szerk.), az azt jelzi, hogy jó csapatuk és jó edzőjük van. Agresszívak és szenvedélyesek. De sok bizalmam van a játékosaimban.
  • Thomas Müller legnagyobb erőssége az optimizmusa. Ő egy gólszaglász. Ráadásul ő egy fiatal játékos, még tovább fejlődhet.
  • Teljesen más a helyzet, ha Robben és Ribéry nem áll rendelkezésünkre. Természetesen szükségem van a kvalitásaikra. Ha olyan játékosok, mint Franck, Arjen vagy Douglas Costa nincsenek jelen, változtatnunk kell a játékstílusunkon. De jó, hogy most már van egy olyan alternatívánk, mint Costa.
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top