Sérülés

Helyzetjelentés: Kirchhoff, Badstuber, Robben

A Bayern két hamarosan visszatérő német játékosa az fcbayern.de-nek nyilatkozott. A holland a válogatottban szenvedett sérülést.

Kirchhoff_Badstuber_IMA_FCB.variant640x360

Holger Badstuber: Újra a gyepen futni egy különleges lépés a rehabiliációs tréningemben. Nagyon jót tesz nekem, hogy az egész testem mozgásban van és lassan újra rugalmasabbnak érzem magam. Örömet okoz, ha az ember látja az előrelépést, ha újra tud verejtékezni. Hamarosan a pályán tér vissza ez az érzés. A futóedzés most egyre intenzívebb lesz, utána valamikor jön a bogyó is. Hogy mikor, azt nehéz megmondani. Napról napra kell dolgoznom.

Badstuber április 21-én, a Porto elleni 6-1-re megnyert negyeddöntő visszavágón szenvedett combizomszakadást a bal lábában.





Jan Kirchhoff: A rehabilitáció szuperül alakul, teljesen terv szerint haladok. Minden nap észreveszem az előrelépést. Ezért az intenzív munka is örömet okoz. Napi 1-2-szer dolgozunk, az erőnlétünkön és a sebességünkön is. A lábamat teljesen tudom terhelni. A gyepen való futás természetesen jót tesz. Az embernek az az érzése, hogy egyre közelebb kerül a fociedzéshez. Egy kicsit már a labdát is a lábamhoz vettem. A futás közbeni terhelés is lassan fokozódik. Ezután már nem sok kell a csapatedzéshez.

A 24 éves védekező játékos 2014 januárjától 2015 júniusáig a Schalke csapatában szerepelt kölcsönben, utolsó hónapjában Achilles sérülést szenvedett, amelynek következtében műteni is kellett a sérült testrészt. Az elmúlt szezonban 18 meccsen lépett pályára a gelsenkirchenieknél, legutóbb május 16-án.

Arjen Robben ezúttal nem úszta meg sérülés nélkül a válogatottbeli szereplését. Az Izland elleni 2016-os EB selejtező mérkőzésen már fél óra játék után kellett kényszerű okokból lecserélni, és mint Dr. Volker Braun diagnózisából kiderült, Robbennek előreláthatólag négy hét kihagyásra lesz szüksége a bal combizmának sérülése miatt.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top