Egyéb

Tíz érdekesség Kingsley Comanról

A Bundesliga.de gyűjtötte ki az adatokat a Bayern új játékosáról.

kc
1. Sokrétű tehetség

Kingsley Coman 1996 június 13-án született Párizsban és már 8 éves korától a PSG csapatában futballozott. Az ifjúsági ranglétrát végigjárva és a szűk labdavezetésének, gyorsaságának és energiájának köszönhetően már 16 évesen meghívót kapott a profik közé.

2. Rekordtartó

Coman a PSG történelmének legfiatalabb Ligue 1 debütánsa, 2013 februárjában mindösszesen 16 évesen és 8 hónaposan lépett pályára.

3. Váltás Olaszországba

Miután Coman szerződése 2014 nyarán lejárt a PSG-nél, úgy döntött a Juventushoz igazol. Tíz év PSG-ben eltöltött időszak után nem látott a csapatban biztos helyet magának ezért az olasz bajnoknál próbált szerencsét, ahol 5 éves szerződést írt alá. 2015 nyarán a Bayern hívására két év kölcsönbe került.

4. Emlékezetes góldebütálás

Coman első Juve mezben szerzett gólja igazi nyalánkság volt. 2015 januárjában a Chievo elleni kupamérkőzésen a baloldalról középre húzódva és két védőn átjutva tüzelt a kapu rövid, jobbfelső sarkába. A találat 6-1-re módosította a Juve vezetését, amellyel az „Öreg hölgy” bejutott az Coppa Italia negyeddöntőjébe.


5. Címvadász

Habár Coman még nagyon fiatal, lenyűgöző mennyiségű címet gyűjtött. A PSG-vel a francia bajnokságot kétszer (12/13, 13/14), a kupát pedig egyszer nyerte meg (13/14). Az elmúlt szezonban az olasz bajnokság és kupa megnyerésével duplázott a Juvéval. A Barcelona elleni 3-1-re elveszített BL döntőben is a berlini pályán tölthette az utolsó perceket.

6. Közel az áttöréshez

Az elmúlt szezon volt az utolsó lépés az áttöréshez vezető úton, amelyet Coman a Bayernnél akar elérni. 14 ligameccsen lépett pályára, ebből 5-ször kezdőként kapott lehetőséget, valamint kétszer a BL-ben is kifuthatott a játéktérre.

7. Vidal áradozik róla

Nem csak Pep Guardiola és a Bayern München megfigyelői tartják sokra Kingsley Comant. Arturo Vidal, a francia tavalyi csapattársa is nagyra tartja a fiatal játékost. A Sport Bildnek elmondta: „Coman nem csak fiatal, hanem egy minőségi és egy gyors játékos is. Egy nagy fejlődés áll még előtte. Ha követne az FC Bayernbe, az egy nagy támogatást jelentene a csapat számára.”

8. Dicséret az egykori csapattársaktól

A Juventus játékosai is nagyon pozitív véleménnyel nyilatkoztak róla: „Ő egy óriási tehetség és egy nagyszerű srác. Nagy jövő előtt áll.” – mondta a már Sevillába igazoló Fernando Llorente a 19 éves játékosról. – Stephan Lichsteiner szerint is nagy tálentummal rendelkezik a francia. „Olyan játékosok mint ő, nem mindenhol akadnak. Kingsleynek minden képessége megvan, amely egy játékosnak szükséges ahhoz, hogy jó támadó legyen.”

9. Jövő a Bayernben

Coman többek között a Juventus történelmére hivatkozva igazolt át a torinóiakhoz: „A nagy klubtörténelem miatt igazoltam a Juventushoz.” – mondta röviddel a megérkezése után. „Ez volt Michel Platini, Zinedine Zidane és David Trezeguet egykori klubja. Mindazonáltal nem habozott, amikor az FC Bayern és Pep Guardiola kopogtatott érte: „Coman kérte, hogy elhagyhassa a klubot. Az eddigi mindkét meccsen játszattam őt, de úgy döntött, hogy máshol látja a jövőjét.” – mondta Massimiliano Allegri, a Juventus edzője.

10. Extravagáns hajstílus

Csakúgy mint minden korabeli, Kingsley Coman is aktív a közösségi médiában, a Facebookkal és a Twitterrel ellentétben viszont ő az Instagramot részesíti előnyben. A „king_coman11” felhasználónév alatt többek között a váltakozó hajviseleteit is dokumentálja.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top