Átigazolási hírek

Hivatalos: Dante a Wolfsburgban folytatja

A Bayern mellőzött játékosa 3 évre ír alá a farkasokhoz.

dantee

Egy nappal az átigazolási időszak vége előtt újabb távozó vált biztossá. Régóta spekuláltak arról, hogy Dante, a Bayern 31 éves brazil középhátvédje ezen a nyáron elhagyja Münchent, de ez csak az átigazolási időszak utolsó napjaiban körvonalazódott igazán, amikor a játékos távozási kérelmet nyújtott be a klubnak. A Bayern teljesítette a védő kívánságát és elengedte a brazilt: „Dante egyszerűen egy esélyt akart, hogy rendszeresebben játsszon. Nem akartuk ezt a kívánságát meggátolni.” – mondta Karl-Heinz Rummenigge, aki szép szavakkal búcsúzott tőle: „Szeretnénk köszönetet mondani Danténak. Az FC Bayern egy nagyon sikeres időszakot élt át vele sok nagyszerű pillanattal és címmel. Ráadásul Dante személyében egy nagyon kellemes és szimpatikus embert ismerhettünk meg. Minden jót kívánunk neki a jövőjéhez.”

A feleket először augusztus 25-én a Wolfsburger Allgemeinen Zeitung boronálta össze, erről a FB oldalon és a livetickerben is elsőként értesülhettek az olvasók, a három fél konkrét megállapodását pedig a Bild írta meg először. A klubok nem hozták nyilvánosságra az átigazolás összegét, de sajtóhírek szerint 4 és 5 millió közötti összeget utalnak a farkasok a Bayern számlájára.

Bár a játékos korábbi elmondása szerint nagyon jól érezte magát Münchenben, karrierje szempontjából valószínűleg tökéletes döntést hozott. A Bayernnél nagy nyomás alatt lévő és sokat kritizált játékos 2018-ig szóló szerződést írt alá a BL résztvevő és az elsődleges Bayern üldözők között lévő Wolfsburg csapatához, ahol az eddigieknél jóval több játéklehetőség vár rá és sajtóhírek szerint a fizetése sem lesz sokkal kevesebb.

Sok sikert Dante!

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top