Átigazolási hírek

Hivatalos: Coman csatlakozik a Bayernhez

Egyelőre kölcsönben érkezik a szupertehetség.

comannn

Hivatalos! Hosszú huzavona után a Bayern vásárlási opcióval két évre, azaz 2017-ig kölcsönvette a Juventus 19 éves támadóját, Kingsley Comant. Coman vasárnap érkezett meg Münchenbe az orvosi vizsgálatokra, majd aláírta új szerződését a német rekordbajnokkal. A Bayern nem, a Juventus viszont nyilvánosságra hozta a kontraktus részleteit: A bajorok a kölcsön idejére 7 milliót (az első évre 5, a másodikra két milliót), a vásárlási opció aktiválása esetén további 21 milliót utalnak át a torinóiak számlájára.

„Nagyon örülök Münchennek és az FC Bayernnek. Pályafutásom következő lépését szeretném itt megtenni és segíteni akarok, hogy az FC Bayern az elkövetkezendő két évben sikeres legyen.” – mondta a 19 éves tehetség.

Matthias Sammer: „Kingsley Coman az európai labdarúgás egyik legnagyobb tehetsége, ezért nagyon boldogok vagyunk, hogy megszerezhettük őt az FC Bayernnek. Kingsley gyors, technikás, és egy olyan támadó, akivel remélhetőleg még sok örömünk lesz.”





Franck Ribéry állapota a közeljövőre tekintve nem kecsegtet sok jóval, így a münchenieknek vésztartalék után kellett nézniük. A választás a már tavaly kiszemelt, akkor még PSG játékos franciára esett, aki az utánpótlás-válogatott ranglétrát végigjárva hamarosan valószínűleg Franciaország felnőtt válogatottjában is bemutatkozhat.

Coman képességeit jelzi, hogy 2013-ban, 16 évesen és 8 hónaposan Carlo Ancelotti irányítása alatt mutatkozhatott be a PSG felnőttcsapatában, 18 évesen pedig már a Juventus játékosaként kapott játékperceket az olasz pontvadászatban és a Bajnokok Ligájában is. Nem mellékesen a Barcelona elleni BL döntőben csereként beállva is kapott egyetlen játékpercet. Ami a tavalyi összmérlegét illeti, 20 mérkőzésen átlagban 30 perc játéklehetőséget kapott, amelyeken 1 gólt szerzett és kettőt készített elő a fürge és fizikálisan is erős francia tehetség.

Előzmény:

A Coman iránti érdeklődésünk nem számít új keletűnek. Aki tavaly nyáron is figyelemmel követte a facebook oldalt, az értesülhetett arról, hogy az utolsó pillanatokban tett erőfeszítéseink sikertelenek voltak az akkor még PSG játékos leigazolásában. Szerződése lejártával akkor ingyen szerezhettük volna meg a balszélsőt, ám azóta sem lankadt a franciával kapcsolatos figyelmünk. Csakúgy mint tavaly, idén nyáron is az olasz átigazolási guru, Gianluca Di Marzio hozta összeköttetésbe a már Juventus játékos Coman nevét a klubbal. A Bayern júliusban 15 milliót sem sajnált volna érte, ezt viszont a torinói vezetőség azonnal elutasította. Fél hónappal a visszautasított ajánlat után a L’Equipe írta meg, hogy továbbra sem adjuk fel az U21-es francia válogatott játékos megszerzését és többször is hivatalosan érdeklődtünk az olaszoknál. További fejlemény két hétig nem történt, ezután viszont a Bayern ügyeiben általában hiteles Bild is írt az intenzív érdeklődésünkről. A sajtóértesüléseket végül egy kézzelfogható nyilatkozat váltotta fel: Karl-Heinz Rummenigge a Gazzettának erősítette meg, már a párizsi időszaka óta figyelték Coman játékát, de elmondta azt is, hogy a tehetség esetleges leigazolása a jövő zenéjének számít. Két héttel ezután a játékos ügynöke is bevallotta a Bayern konkrét ajánlattételét, akkor azonban még a Juve ellenállásáról és a kliense elégedettségéről beszélt. Ekkor úgy tűnt, ezen a nyáron szinte reménytelen a 2019-ig érvényes szerződéssel rendelkező játékos megszerzése. Időközben  a bajorok megszerezték Arturo Vidalt, aki egy nagy interjújában fejtette ki véleményét egykori és jövendőbeli csapattársáról: „Kingsley nem csak egy fiatal, hanem egy minőségi valamint egy gyors játékos. Egy nagy fejlődés áll még előtte. Ha követne az FC Bayernbe, az egy nagy támogatást jelentene a csapat számára.” Az olasz SportMediaset szerint a chilei intézett is pár telefonhívást Coman meggyőzése érdekében.

Az idei átigazolás ekkor még mindig kevés valószínűséggel bírt, a sérült Franck Ribéry állapota viszont nem a megfelelő ütemben javult, így a gyors széljáték és a biztonság érdekében szükség volt egy újabb balszélsőre. Alig egy héttel az átigazolási időszak vége előtt a Bayern 20 millió euróra emelte a játékosért tett ajánlatát, a Juventus ezt már átgondolta, de nem fogadta el. A konkrét átigazolás tényéről először a francia RTL, az életrajzíró Alexis Menuge információira hivatkozva írt, ez viszont akkor még nem szolgált sok valóságalappal, ugyanis az ezt követő napokban a jelentéktelen pletykákon kívül nem történt konkrétum az ügyben. Augusztus 26-án  és 27-én újabb hitelesebb infók láttak napvilágot: A Tuttosport beszámolt, hogy Guardiola mindenáron megszerezné a francia tehetséget, ezért Rummenigge és Marrotta klubvezetők között folyamatos a kapcsolattartás. Di Marzio akkor a Juventus ellenállása mellett a Bayern München komoly szándékairól és megemelt ajánlatáról is írt. Ekkor már nagyban sejteni lehetett, hogy a Bayern feleslegesen nem próbálkozik és Comant már sikerült rábírni a klubváltásra, már csak a Juventust kellett meggyőzni egy megfelelő ajánlattal. Kiváló lehetőség adódott erre a csütörtöki BL sorsoláson, ahol a két klub képviselői személyesen beszélhettek és tárgyalhattak egymással. Nem sokkal az eseményt követően Sammer gyakorlatilag hivatalosan erősítette meg a Bayern ténylegesen fennálló érdeklődését, ugyanis nem cáfolta a Comannal kapcsolatos pletykákat: „Vagy jön, vagy nem. Meglátjuk mi következik az elkövetkezendő napokban.” Az események felgyorsultak, másnap a Süddeutsche Zeitung is saját infóira hivatkozva írt a Bayern egyre intenzívebb erőfeszítéseiről. Az átigazolás, illetve kölcsönvétel ténye augusztus 28-án körvonalazódott, amikor a két leghitelesebb forrás, a Bild és a játékossal kapcsolatos pletykákat elindító Gianluca Di Marzio számolt be a legújabb fejleményekről. A német lap tudni vélte a Bayern és a játékos közötti egyezséget valamint a hétvégére ütemezett orvosi vizsgálatokat, míg az olasz szakértő az átigazolás részleteiről, azaz a 8+20 milliós kölcsönszerződésről és szintén a szombati orvosiról jelentett. Szombaton megtörtént az első hivatalos, még nem teljesen formális megerősítés: Allegri, a Juve edzője egy sajtótájékoztatón beismerte, hogy a játékos távozni akar és ezért a klub elengedi őt. Ezután már nem váratott magára sokáig a bejelentés, Coman vasárnap már Münchenbe utazott és az orvosi vizsgálatok után aláírta szerződését a bajorokkal.

Kingsley Coman a Bayern ötödik nyári igazolása, korábban Vidal, Douglas Costa, Ulreich és Kimmich megszerzését jelentették be a klubnál.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top