Átigazolási hírek

Hivatalos: Hojbjerget kikölcsönözte a Schalke

Egy évig lesz a gelsenkircheniek tagja a középpályás.

ph

A Bayern München és a Schalke 04 megegyezett Pierre-Emile Hojbjerg kölcsönadásáról: a 2015/2016-os szezont a királykékeknél tölti el a klub történelmének legfiatalabb Bundesliga debütánsa. Bár nyár elején még úgy tűnt, a 20 éves dán válogatott az soron következő szezont a bajorok játékosaként játssza le, az átigazolási időszak végére a felek úgy látták jónak, hogy Hojbjerg ismét egy másik Bundesliga klubban szerezzen a fejlődése szempontjából elegendő játéktapasztalatot.

„Örülök a szezon végéig tartó új feladatnak. Szeretnék játéklehetőséget gyűjteni és bizonyítani az FC Bayernnek. Ezt a Schalkénál akarom megtenni.” – mondta az fcb.de-nek a dán.





„Ez mindhárom fél számára egy nagyon jó megoldás. Csakúgy mint korábban, továbbra is nagy reményeket fűzünk Pierre-Emile Hojbjerghez és a jövőjét Münchenben látjuk. A fejlődése érdekében játéktapasztalatra van szüksége, amelyet a Schalkénál kell megkapnia. Az FC Bayern Philipp Lahm, Toni Kroos és David Alaba esetében is nagyon jó tapasztalatokat gyűjtött a kölcsönadás által.” – nyilatkozott a témában Matthias Sammer sportigazgató.

A fiatal tehetség a 2014/2015-ös idény tavaszi szezonját szintén kölcsönben, az Augsburg csapatában töltötte, ahol egy meccsen kívül minden találkozón pályára lépett és egy óriási góllal segítette hozzá akkori csapatát az EL induláshoz.

Számos más lehetősége lett volna a játékosnak, ugyanis a Sampdoria mellett a Juventus, a Milan, a PSV, valamint az Augsburg és a Leverkusen is kikölcsönözte volna őt. Hojbjerg az Európa Ligában is pályára léphet majd, a Schalke csoportellenfelei az APOEL, a Sparta Praha és az Asteras lesznek.

Sok sikert Pierre!

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top