Sérülés

Javi Martínez ismét futóedzésen

Jó hírek a klub edzőközpontjából.

3,c=0,h=554.bild

A Bayern München történelmének legdrágább igazolása térdproblémáit követően tegnap reggel újra futóedzésen vett részt a klub edzőközpontjában – számolt be a Bild. A 26 éves védekező középpályás legutóbb hat hete, a kínai túra óta először abszolvált komolyabb terhelést. Ennek eredményeképp hamar ki is fogyott erejéből.

Javi Thomas Wilhelmi és Lorenzo Buenaventura rehabilitációs edzők társaságában nyújtott, kocogott, sprintelt, valamint a labdával is cselezgetett, de öt percenként szünetet kellett beiktatni a játékos ideiglenesen gyenge kondíciója miatt. Az edzés végül 42 percig tartott.

Martínez 2014 augusztusában szenvedett súlyos sérülést, amelynek következtében a keresztszalagja és a belső szalagja elszakadt, a térdizületei pedig károsodtak. Kilenc hónap kihagyás után 2015 májusában 28 percet már a pályán tölthetett egy Leverkusen elleni találkozón. Az egy év rehabilitáció, az elővigyázatos terhelés és a kondíciólemaradás miatt egy ideig még nem állhat Pep Guardiola rendelkezésére a 2013-mas BL győztes csapat alapköve.

Martínezen kívül Badstuber és Kirchhoff is laza futóedzéseket végez, egyedül Franck Ribéry helyzete kilátástalan. A franciának ezen a héten lesz egy kivizsgálása, de Matthias Sammer megerősítette, hogy a Bayern 32 éves balszélsője továbbra is fájdalmakra panaszkodik.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top