Interjúk és nyilatkozatok

Robben: Szükségünk van egymásra

A holland egy csütörtöki minisajtótájékoztatón szólalt meg.

robben

A Hoffenheimről: Még a kezdeteknél járunk, ezért nehéz a Hoffenheimről valamit is mondani. Az első meccsüket nem láttam. Viszont ők azon csapatokhoz tartoznak, akik előre játszanak, agresszívak. Támadókvalitásokkal rendelkeznek és tudnak gólokat lőni, ezért nem kivárnak, hanem nyomást gyakorolnak. Oda kell figyelnünk.

Az ilyesfajta irányvonal előnyei: Az elmúlt héten a Dresden egy szuper példa volt. Focizni akartak és néha egész jól sikerült is nekik. A HSV ellen látni lehetett, hogy semmit nem ér beállni védekezni. Ilyenkor a döntetlen a maximum. Tiszteljük és elfogadjuk minden csapat taktikáját. Felkészültnek kell lennünk rá. Ha nem jól támadunk és egy ellenfél jól játszik, gólokat lő és győz, akkor nem vagyunk boldogok.

Az extrém defenzív ellenfelekről: A HSV hat, hét emberrel húzódott be hátra. Az embernek ki kell várnia a pillanatot. A támadójátékosainknak ez nem egyszerű. Néha 2-3 ellenfél van az orrod előtt. A nem ennyire védekező csapatok ellen több pillanata van az embernek. Mindig meg kell próbálnunk egy megoldást, egy rést találni. Azt gondolom, mindig kiharcoljuk a lehetőségeinket.

A sorozatbeli negyedik bajnoki címről: Még senkinek sem sikerült, tehát történelmet írhatunk. Részese akarok lenni ennek a csapatnak. Ez igazán különleges lenne. Ettől függetlenül nem csak a rekordra gondolunk. Egyszerűen címeket akarunk nyerni. A szezon elejétől meg akarjuk mutatni, mik a szándékaink. Ezzel a szenvedéllyel kell pályára lépnünk.





A motivációról: Soha nem volt problémám a motivációval. Élvezem a focit, főleg az elmúlt három évben. Örülök, hogy most újra nekilendülhetünk. Örömet okoz, hogy a kvalitásainkat és a kedvet közösen vonultathatjuk fel a pályára. Az a cél, hogy javuljunk.

A fejlődési potenciálról: Általánosságban tartanunk kell a nívónkat. Egy szezon sokáig tart és a címeket nem most lehet megnyerni. Ennek ellenére megpróbáljuk azonnal felvenni a ritmust. A legfontosabb, hogy az egész keret rendelkezésünkre álljon és mindenki fitt legyen. Akkor minden edzésünkön magas lesz a színvonal, tudjuk nyomni egymást. Ami a fejlődést illeti, kétségtelen hogy nálunk csak részletekről van szó. De törekednünk is kell rá, hogy sikerüljön.

A konkurenciaharcról: Ez minden csapatban létezik, de én nem foglalkozom ezzel. Annyi meccsünk van, hogy mindenkinek jót tesz egy kis pihenő. A legnehezebb feladata az edzőnek van, össze kell állítania a csapatot. Egy csapat vagyunk. Nem 11, 12 vagy 13 szereplőről van szó, az egész keretre szükséged van a címek szerzéséhez. A keret nagyrésze már régóta együtt van. Tudjuk, hogy szükségünk van egymásra. Nem lesz probléma közöttünk.

A játékkedvéről: Nem volt ideális a felkészülésem, sérülésből tértem vissza. A nyaralással együtt sok idő telt el edzés és mérkőzés nélkül. A hónapok uátni első bevetésem a Szuperkupában volt, tehát a felépítésem nem volt ideális. Időközben van pár perc a térdemben, de elmondható, még a felkészülés szakaszában járok. Ezért a lehető legtöbb meccset akarok játszani. Személy szerint jó lenne ha megtalálnám a ritmusomat. Mindazonáltal az edzőtől is függök. Ő a főnök, ő dönt.

A Bundesliga konkurensekről: A legfontosabb, hogy megnyerjük a meccseinket. Nem kell figyelnünk a többi csapatot. Azt hiszem izgalmas szezon elé nézünk. Sokan jól vannak összeállítva. Érdekes lesz. Meg kell próbálnunk azonnal egy győzelmi szériát lefektetni. Semmit nem kapsz ajándékba, meg kell dolgoznod érte.

De Bruyne esetleges távozásáról: De Bruyne-nel igazán sokat veszíthetnek. Ő egy nagyon jó játékos, a legfontosabb wolfsburgi. Remélhetőleg marad.

Ribéryről: Franck számára ez egy egészen nehéz időszak, de azt hiszem végül visszatér. Fittnek és egészségesnek kell lennie. A tudatlanság a legrosszabb. Inkább eltörhetne a lábad, akkor tudnád mi történt veled és hogy 3-4 hónap múlva visszatérhetsz. Világosságot akarsz, ebben az esetben viszont nincs így. Ez frusztráló, jelenleg számára egészen nehéz.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top