Összefoglalók

Bayern győzelem a jótékonysági meccsen

A harmadosztályú Dynamo Dresdent segítette meg a klub egy 3-1-re megnyert mérkőzésen.

04_DynFCB_get_170815.variant846x476

Arjen Robben, Arturo Vidal és Juan Bernat góljainak köszönhetően 3-1-ra győzte le a ellenfelét a Bayern München egy hétfői felkészülési mérkőzésen. A jegyekből, mezeladásokból és szurkolói tárgyakból befolyó teljes, előzetes előrejelzések szerinti közel 3 millió eurós bevételét a házigazda Dresden kapja. A Bayern, mint ahogy a német kiscsapatok elleni felkészülési tesztmeccseken szokta, a bevételek rá eső részéről lemondott, így a Dynamonak lehetősége van egy korábbi, fennmaradáshoz szükséges hitelének egy részét törlesztenie.





A Hamburg elleni pénteki 5-0-ra megnyert szezonnyitóhoz képest csak két játékos maradt a Bayern kezdőcsapatában, Lahm és Robben. Ulreich, Bernat, Dante, Rafinha, Hojbjerg, Kimmich, Rode, Götze és a hivatalosan a Bayern München II játékosa, Fabian Benko ezúttal lehetőséget kaptak Pep Guardiola mestertől – csakúgy mint a későbbiekben az utazó keret profijai közül Starke, Benatia, Costa, Alonso, Vidal, Müller, Alaba, valamint a Bayern II további játékosai, Lucas Scholl, Weihrauch, Green, Pohl és Steinhart is. Az egyetlen játékos, aki nem kapott játéklehetőséget, az a HSV ellen sziporkázó Douglas Costa volt. Az egészségi állapota miatt nem bevethető Ribéry, Martínez, Badstuber, Kirchhoff négyesen kívül pihentetés miatt nem utazott el a Neuer, Boateng, Thiago, Lewandowski négyes sem.

A mérkőzést természetesen a Bayern München irányította, de szégyenkeznivalója nincs a szép támadásokat is bemutató drezdaiaknak sem. Robben több nagyobb lehetőség után végül a 18. percben tudott egy megindulást követően a kapuba passzolni. A Bayern fölény az első játékrészben további gólokban már nem mutatkozott meg, a hazaiaknak sem sikerült a védéseket bemutató Ulreichnak betalálnia. A második félidő 3. percében a frissen igazolt és beállt King Arturo egy szerencsésen megpattanó lövéssel növelte az előnyt a bajorok számára. Mindkét kapu előtt adódtak kisebb nagyobb helyzetek, a harmadik gólra viszont a 78. percig kellett várni. Thomas Müller átadásából Juan Bernat passzolt közelről a hálóba. Négy perccel a meccs vége előtt Pascar Testroet volt, aki 30 ezer néző előtt megszerezte a hazaiak megérdemelt becsületgólját. A végeredmény egy jó kis mérkőzésen: 3-1

DYNAMO DRESDEN – FC BAYERN 1:3 (0:1)
Dynamo Dresden Wiegers – Teixeira (46. Modica), Hefele (46. Aosman), J. P. Müller (87. Hagemann), Kreuzer – Andrich, Moll – Landgraf, Dürholtz (71. Fetsch), J. Müller – Väyrynen (71. Testroet)
Cserék Blaswich, Lambertz, Hartmann
FC Bayern Ulreich (46. Starke) – Lahm (46. Vidal), Rafinha (63. Benatia), Dante (81. Steinhart), Bernat (81. Scholl) – Kimmich (63. Alonso), Hojbjerg (63. Alaba) – Benko (46. Weihrauch), Rode (81. Pohl), Götze (81. Green) – Robben (46. Müller)
Cserék Costa
Játékvezető René Rohde (Rostock)
Nézőszám 30.730
Gólok 0:1 Robben (17.), 0:2 Vidal (48.), 0:3 Bernat (74.), 1:3 Testroet (86.)

https://www.youtube.com/watch?v=lc20oxsuqZk

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top