Bundesliga

Pep: Nem vagyok ideges

Guardiola a HSV elleni szezonnyitó előtt tartotta meg az 53. Bundesliga idény első sajtótájékoztatóját.

pg

Franck Ribéryről: Mindig amikor látom őt, beszélek vele. És ő mindig azt mondja, hogy jobban van. Remélem, hamarosan visszatér.

Xabi Alonsoról: Nem kételkedem a képességeiben. Tavaly a Barcelona elleni BL elődöntőben ő volt a legjobb játékosunk. Szükségünk van rá és a legjobb teljesítményére.

A HSV elleni meccsről: 0-0-ról kezdünk. Minden meccs előtt megfigyelem az ellenfelet, de 80 százalékban az én csapatomra koncentrálok. Az a fontos, amit mi teszünk. De koncentrálnunk is kell az olyan játékosokra mint Lasogga vagy Olic.

Thiagoról: Ha fitt, ő egy nagyon fontos játékos. De fittnek kell lennie és több mérkőzést kell maga mögött tudnia. Az elmúlt két évben sokat szenvedett és csak kevés meccset játszott egyhuzamban. A csapatnak segítenie kell őt.

A csapat céljáról: Természetesen szívesen megnyerném a bajnokságot. Eddig senkinek sem sikerült egymás után négyszer, ez nagy lépést jelentene. De kemény konkurenciáink vannak. Ezenkívül ezzel a kerettel el akarom érni a Bajnokok Ligája elődöntőjét, minden játékossal, egészségesen! Utána meg majd meglátjuk.

Az átigazolási politikáról: Nekünk nem csak a pályán nyújtott kvalitás számít. A karakter is fontos.

Douglas Costáról: Olyan kvalitása van, amelyet nehéz megtalálni: Tud cselezni. Csak egy hónapja van itt, de ő lesz a világ öt legjobb szélsőjének egyike. A legjobb nem lesz, azt nem mondhatom, mert ő Barcelonában van.
 

 

Vidalról: Ő egy harcos. Mindig padlógázt ad, jó lábai vannak, jó lábfeje, jó lövőkéje és jól passzol. Ez a játékos a klub jövője.

A brazil válogatott esetleges edzői posztjáról: A brazil válogatott edzőjének brazilnak kell lennie.

Dantéról, Douglasról és Rafinháról: Dante az egyik kedvenc játékosom, Rafinha mindig úgy játszik, mintha csak öt perc lenne hátra az életéből, Douglas Costa egyszerűen lenyűgöző, már a gyrsasága is elbűvölő. A brazilok szuper srácok és jó hangulatot teremtenek. Nagyra értékelem őket. Thiagot is, akinek szintén vannak brazil gyökerei.

A személyi helyzetről: Most már jobb. Ha a játékosok sérültek, az sokba kerül a csapatnak. De ha fittek, pénzt hoznak a házra. Örülök, ha Javi, Holger, Franck és Jan Kirchhoff is visszatérnek. Azért vannak itt, hogy játszhassanak. Szuper szuper orvosi részlegünk van, ők mindent megtesznek, ami jó a játékosoknak. A csapat ezáltal erősebb. Lehetetlen, hogy minden játékos elégedett legyen. Holnap öt, hat játékos nem játszik, ők nem lesznek elégedettek.

A keretről: Egy hihetetlen keretünk van, az elmúlt években is az volt. Már Beckbenbauer vagy Effenberg, Matthäus idejében is az volt… A keret mindig nagyon jó volt. A célom, hogy meccseket nyerjek. Jobban ismerjük egymást, mint két éve. Most már kevesebb időre van szükségem, hogy a játékosoknak elmondjam, mit is akarok. Ez kellemes. Douglas és Arturo személyében új játékosaink vannak. Segíteni akarok a játékosoknak és a legjobbamat akarom tenni, hogy a legjobb teljesítményüket előhívják. Több gólhelyzetet akarunk, valamint kevesebbet engedni.

A legnehezebb szezon lesz? Nem! Jobban ismerem a ligát és a játékosokat mint két évvel ezelőtt. A helyzet mindig ugyanaz. Nyugodt vagyok, ez nem probléma.

Götzéről, de Bruyne-ről, Müllerről: Két három hete tudom: Mario és Thomas itt, Kevin a Wolfsburgban marad.

A HSV-ről: A Hamburgnak nagy történelme van, ez egy nagy klu. Az, hogy a kupából kiestek, természetesen probléma számunkra. De nagy tisztelettel vagyok előttük és Bruno Labbadia előtt. Koncentrálnunk kell és majd meglátjuk.

A hangulatról: Ideges voltam az első Bundesliga meccsem előtt a Mönchengladbach ellen. De most nem vagyok az.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top