Interjúk és nyilatkozatok

Kimmich: A Bajnokok Ligája egy álom

A Bayern 8 és fél millió eurós igazolása az Abendzeitungnak adott interjút.

GettyImages-482989488.0

Herr Kimmich, Lionel Messi és Sergio Ramos a Bayernhez fog igazolni?
Ramos esetében voltak pletykák de Messiről is hallottam valamit. A valószínűsége annak, hogy valóban ez lesz, nagyon csekély. De a futballban soha nem tudni.

Oké, ezúttal nem árult el titkot nekünk. A hivatalos bemutatásán Karl-Heinz Rummenigge előtt árulta el Bastian Schweinsteiger távozását. De ezért nem volt harag ugye?
Nem. De egy kicsit szomorú vagyok, hogy elment, mert sokat tanulhattam volna tőle. Megnyerte a Bajnokok Ligáját és Világbajnok is lett. Basti mindig a példaképem volt és szívesen szerepeltem volna vele együtt a pályán.

Talán a válogatottban még eljöhet ez a pillanat.
Mindenki arról álmodik, hogy válogatott legyen. Ha ez vele együtt sikerülne, az nagyszerű lenne.

Schweinsteiger pótlására az FC Bayern leigazolta Arturo Vidalt. Ezáltal megváltoznak a lehetőségei?
Arturo nagyon jól passzol ide és a játékstílusát adódóan ő egy olyan profi, amilyen még nem volt a Bayernnek. De az én lehetőségeim nem változtak. A lehető legtöbbet akarom tanulni és meg akarom próbálni a nívómat az ilyen játékosok szintjére emelni.

A Milan ellen rövid időn belül egy kellemetlen ismeretséget szerzett Nigel de Jong személyében. Pozitív értelemben elmondható, hogy ezzel megvan az első azonossága Xabi Alonsoval. Beszélt vele erről?
Igen, megkérdezte hogy vagyok, majd mondtam neki, hogy neki már megvoltak a vele kapcsolatos tapasztalatai a 2010-es VB döntőben, amikor mellbe rúgta őt.

Biztosan nem lenne ellenére, ha további pozitív hasonlóságai lennének Xabi Alonsoval.
Miért ne? Xabi Alonso egy olyan játékos, aki mindent elért: Világbajnok, Európa bajnok, BL győztes a Liverpoollal.

És a Real Madriddal.
Igaz. Szép lenne, ha a Bayernnel is sikerülne neki. Az ilyen játékosoktól sokat el lehet lesni.

Alonso pozíciója fekszik önnek a legjobban? Eddig vele felváltva játszott azon a poszton.
Ez igaz, minden tesztmeccsen és a Nöttingen elleni kupameccsen is ott játszottam. Soha nem szerepeltem vele együtt a pályán, mert mindig egymást váltogattuk. A védelem előtti hatos pozíció a kedvencem, de tudok előrébb is játszani.

„Joshua Kimmich lesz az elkövetkezendő tíz év egyik legjobb német játékosa és inkább előbb, mint utóbb válogatott is.”, mondta Pep Guardiola nemrégiben önről.
Világos, hogy szívesen hall ilyet az ember, főleg Pep Guardiolától – ő nem akárki. De saját magamért vagyok felelős, hogy pár éven belül hol fogok tartani.

Télen Guardiola egy megbeszélést tartott önnel és meggyőzte a Münchenbe való átigazolásról. Tulajdonképpen, ahogy hallani lehetett, valóban a lakásukon járt?
Nem, a családommal jöttem Münchenbe. Pep Guardiola és Matthias Sammer elmondta mi áll emögött, majd rólam is beszéltek. Az U19-es EB győzelem biztosan egy döntő tényező volt, hogy felfigyeltek rám.

Magától értetődő volt számára, hogy az FC Bayern bejelentkezett önért?
Először azt hittem: „Hogy lehetséges az, hogy az FC Bayern, a világ egyik legjobb klubja engem szeretne, egy olyan játékost, akinek még nincs Bundesliga tapasztalata?” Ez egy nagy megtiszteltetés számomra. Igazán realizálni csak akkor tudtam, amikor ténylegesen a pályára léptem.

Az FC Bayernnél egy nehéz utat választott. Sehol nem nagyobb a konkurencia.
Az életben néha nehezebb utakon is kell járni. A futballban is fontos a határokat letesztelni és megfigyelni, meddig juthat el az ember. Nem rossz dolog fiatal korban a legjobbaktól tanulni.

Ez mind nagyon jól passzol ahhoz a nótához, amelyet a bemutatásakor a csapat előtt énekelt el: Xavier Naidootól a Dieser Weg-et.
(nevet) Nem tudatosan a szöveg miatt választottam, inkább rögtönöztem, mert ennek a szövegét ismertem.

És milyen volt az, hogy Philipp Lahm, Thomas Müller és a többiek előtt kellett énekelnie?
Egy kicsit kínos, ha középen ülsz miközben a többiek téged néznek és énekelned kell. De a srácok egy kicsit beszálltak, utána már ment.

A belvárosban, a Gärtnerplatz közelében lakik, az egy évvel fiatalabb húgával.
Jól megértjük egymást. Örülök, hogy a család egy kicsit még körülöttem van.

Ön egy olyan típus, aki élvezi a városi életet?
Nem akarok egész nap a lakásban ülni, inkább egy kicsit körbenézek a városban. Szívesen megyek ki délután egy kávézóba vagy az Isar partjára. De túl sok időm eddig még nem volt erre.

A Nöttingen elleni DFB-kupameccsen debütált tétmérkőzésen is az FC Bayernben. Hamarosan a Bajnokok Ligájában is először léphet pályára.
Ez egy álom, egy cél számomra. Gyermekként mindig néztem a Bajnokok Ligáját, hallottam a himnuszt és gondoltam: „Szeretnék valamikor én is itt állni”.

Mik az úticéljai az elkövetkezendő évre? Milánó, Rió vagy Párizs?
Mi lesz Párizsban?

Az EB döntője.
És Milánóban?

A Bajnokok Ligája fináléja.
Leginkább Rión gondolkoztam eddig. Az olimpiai játékok egészen különlegesek. Párizst még egyáltalán nem állítottam fel célként, Rio inkább ésszerűbb. De Milánóba is szívesen mennék.

Egy Kimmichhel készült korábbi interjút itt olvashattok.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top