Német Kupa

Előzetes: FC Nöttingen – FC Bayern

A DFB-kupa első fordulójával kezdődik meg az idény a Bayern számára.

stretching_get_300715.variant640x360

Vasárnap délután a Bayern számára is elkezdődik a 2015/2016-os idény német kupasorozata. A 17 végső sikerrel rendelkező rekordgyőztes bajorokat az alig 2500 fős Nöttingen falujának ötödosztályú focicsapatával sorsolták össze az első fordulóban. Ezelőtt még nem találkoztak a csapatok egymással, a Bayern viszont négy meccsből négyet, összesen 31:1-es gólaránnyal nyert meg eddigi ötödosztályú ellenfeleivel szemben. A 97/98-as szezonban lejátszott Waldberg elleni 16:1-es győzelem máig a legnagyobb idegenbeli sikernek számít a kupatörténelemben.

„A felkészülés lezárult, a kupameccsre koncentrálunk. A Nöttingen már kétszer játszott élvonalbeli csapat ellen a kupában, mindent beleadnak majd, de szakmailag mi vagyunk a jobbak. A mentalitás nem haladhatja meg a minőséget. Ez egy kupameccs.” – mondta Matthias Sammer a pénteki sajtótájékoztatón, aki kiemelte, nem bízzák a véletlenre a dolgot, ezért természetesen elemezték az ellenfél erősségeit, gyengeségeit és játékstílusát. Neuer és Alaba is magabiztosan néz a találkozó elébe: „Egy jó teljesítményt fogunk nyújtani és továbbmegyünk” – nyilatkozta a kapus. „A Nöttingen biztosan a lehető legjobban megnehezíti a dolgunkat, de játszani fogjuk a játékunkat és bejutunk a második körbe.” – tette hozzá az osztrák.

A Nöttingen 2012-ben a Hannover, 2013-ban pedig a Schalke csapatának személyében már találkozott első osztályú ellenféllel. Az első meccsen 6-1-es, a utóbbi találkozón pedig csak 2-0-ás vereséget szenvedtek. Az idei küzdelmet is a Karlsruhe stadionjában játsszák, ahol a Nöttingen edzője, Michael Wittwer 1989 és 1998 között 145 Bundesliga mérkőzést játszott – nyolcszor a Bayern ellen is. Mérlege: 3 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség és 15:16-os gólarány. A kupa 1953-mas történelme óta a müncheniek csak háromszor estek ki az első fordulóban, 1990-ben a Weinheim, 1991-ben a Homburg, 1994-ben pedig Vestenbergsgreuth ellen. A legutóbbi hat kiírásban mindig legalább az elődöntőig eljutottak a bajorok.

Hiányzók:

Az Audi kupáról hiányzó Robben és Thiago is elutazott a helyszínre, csakúgy mint a felkészülés kezdete óta sérült, de már fitt Dante és a Milan elleni felkészülési meccsen kisebb sérülést elszenvedő Kimmich is. Rode enyhe térdsérülése miatt nem tartott a csapattal, hétfőn viszont elvileg már teljes értékű edzésen vehet részt. Ribéry továbbra is sérült, Sammer szerint viszont jobb állapotban van a francia, akire a hónap végén egy kivizsgálás vár. Azt viszont kiemelte a sportigazgató is, hogy nem egyről a kettőre fog megtörténni a visszatérés, hanem ez egy hosszabb folyamatba is beletelhet. Javi Martínez terv szerint halad, futóedzéseket teljesít, visszatérésének időpontja egyelőre kérdéses. Badstuber és Kirchhoff pár hétig szintén nem lesznek bevethetőek. A fiatalok közül Sinan Kurt, Gianluca Gaudino, Julian Green vagy épp Fabian Benko a meccs előtti nap a Bayern II mérkőzésén vettek részt, így az ő pályára lépésükre sincs esély.

Előzetes kezdőcsapatok a Kicker szerint:

Nöttingen: Kraski – Bitzer, Brenner, Fuchs, Frank – Hecht-Zirpel, Schneckenberger, Zachmann, Bilger – Schürg, Gür

FC Bayern: Neuer – Lahm, Boateng, Alaba – Xabi Alonso – Robben, Vidal, Thiago, Douglas Costa – Müller, Lewandowski

Közvetítés: 

Augusztus 9., vasárnap 16:00 @ Sport1

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top