Sajtótájékoztatók

Sammer: Teljes mértékben támogatjuk Götzét, ha…

Ezúttal a Bayern sportigazgatója állt a sajtó rendelkezésére.

matthias

A csapat állapotáról: A kupameccsel lezártuk a felkészülést. A csapat nagyon jól és intenzíven dolgozott, az egész team egy egységgé vált. Megjártuk Kínát is, a játékosok itt is nagyon professzionálisak voltak.

A csapaton belüli hangulatról: A csapatnak és az egész stábnak eddig csak gratulálni tudok. Jó alaphangulat és pozitív együttlét uralkodik. Nagyon fontos, hogy a csapat és a vezérjátékosok, mint Manuel Neuer, Philipp Lahm és Thomas Müller átvegyék a felelősséget. Thomas Müller fogja Bastian Schweinsteiger pozícióját betölteni.

Pep Guardioláról: Az edzőhelyzetről mindent elmondtunk, ez nem téma. Ő az edzőnk, a csapatunk számára a dirigens.

A Götzével kapcsolatos spekulációkról: Minőségileg egy nagy keretünk van. Érthető, ha valaki nyilatkozik a helyzetéről, de ezek azok a témák, amelyek túl vannak hevítve. A spekulációk jogosak, de ez a vita csapaton belül nem létezik. Ha a 8. játéknap után a harmadik és az ötödik hely között állunk, akkor lehet elkezdeni a beszédet. De nem most.

Götze jövőjéről: Még két évig van szerződése. Karl-Heinz Rummenigge azt mondta, hogy ez Mario témája és igaza is van. Feltételezem, hogy Mario áttörést ér és akar is elérni, ha meg van benne a hajlandóság. Ahogy hallottam megvan benne. Nem szabad elfeledni, hogy ő egy nagyon fiatal játékos. Egy, két, három százalék önbizalomra és robbanékonyságra van szükség. Ha elkezd ezeken dolgozni, teljes mértékben támogatjuk őt.

Robert Lewandowskiról: Nagyon elégedettek vagyunk vele. Ő egy abszolút világklasszis játékos. Világos, hogy a felkészülés ideje alatt valamelyest hosszabb ideig tart, hogy ritmusba jöjjön. Nagyon elégedettek vagyunk vele.

A sérültekről: Thiagonak gyomorproblémái voltak, ma újra edz. Hogy vasárnap játszhat-e még nem tudjuk megmondani. Arjen Robben is nagyon intenzíven edzett ma reggel. Ha minden normálisan alakul, rendelkezésünkre áll a kupában. Javinak térdproblémái voltak, ez ismert. Az esetében nem visszaesés, hanem egy pozitív tendencia áll fenn, terv szerint halad és futóedzéseken vesz részt. Ribéry továbbra is sérült, de már jobban van. Augusztus végén lesz egy kivizsgálás, még egy kis időre van szüksége. Biztosan nem fog egyről a kettőre menni, hosszabb folyamat lesz. Dante nagyon nagyon jó állapotban van, 100 százalékos. Amit az orvosi részlegen teljesített az nagyon intenzív volt. Jó a csapatszellem.

Vidalról: Nagyon gondosan oda kell figyelnünk rá. Nem sok edzést teljesített. De Arturo jelezte, hogy mindig itt van, rendelkezésre áll és játszani akar.

A HSV elleni ligastartról: Nem szeretnék ennyire másokról beszélni. Ma még a Wolfsburg elleni kupameccs is bosszant. Azt az 1-2 százalékot, ami ott hiányzott, újra látnunk kell. A saját magunk urai vagyunk és megvannak a saját mércéink.

A Nöttingen elleni meccsről: A mentalitás nem haladhatja meg a kvalitást. A Nöttingen a határain fog játszani, de szakmailag mi vagyunk a jobb csapat. Ez egy kupameccs, egy tétmeccs.

Az videóelemző-részlegről: Az elmúlt években fejlődött az elemzési részlegünk, a világ legjobbjai közé tartozik. Semmit nem bízunk a véletlenre.

A játékosok felelősségéről: Azokban a játékosokban látom a felelősséget, akik az öltözőben és a pályán is felismerik, hogy mi egy csapat vagyunk. Egy abszolút topszintről beszélek és arról az 1-2 százalékról, amit elő kell hívnunk magunkból. Most még mentálisan kell dolgoznunk azon, hogy ne történjen meg az, ami a Szuperkupában, hogy a 89. percben kapunk ellentalálatot.

Guardiola ingerültségéről: Minden nap, minden másodpercben meg tudom erősíteni, hogyan küzd és harcol. Nehéz szezon elé nézünk. A Bayern München mindig nyomás alatt van. Nem kérdés, hogy ingerült, de azért, mert nagyon koncentrált.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top