Átigazolási hírek

Mi lesz veled Götze?

Folyamatos fejlemények és a Götze-saga összefoglalása, lehetséges végkimenetelek a cikkben.
mg

A Bayern világbajnok játékosa a Milan elleni mérkőzést követően nyitva hagyta a jövőjével kapcsolatos kérdéseket. Az olaszok ellen betaláló játékos fürdik az őt ért kritikákban, hozzáállásával és teljesítményével sincsenek maradéktalanul megelégedve a szurkolók. „Az elmúlt két év nem volt annyira egyszerű. Egy jó meccset játszottam. Meglátjuk mi fog történni.” – mondta kedden a német, majd elmondta, Pep Guardiolának gyakrabban kellene beszélnie vele. A katalán edző a torna előtti sajtótájékoztatón elmondta, Götze az egyik kedvence, de csakúgy mint a többieknek, neki is meg kell győznie őt a teljesítményével. Korábban a játékos ügynöke szólalt fel a támadó kevés játéklehetőségéről: „Természetesen kívánom, hogy Mario pár esetben több támogatást kapjon. Ha élvezi a bizalmat, egyszerűbb neki még többet előhívni a benne rejlő potenciáljából. Akkor a világ egyik legjobbja lesz.”
Götze iránt leginkább a Juventus mutatott érdeklődést, konkrét tárgyalások és ajánlat azonban még nem, csak megbeszélések történtek a felek között. Ezt Giovanni Branchini, a Bayernnel és a Juvéval is jó kapcsolatot ápoló olasz ügynök erősítette meg pár nappal ezelőtt, de a Juventus sportigazgatója is beszélt a témáról, amelyet a bayernszektor átigazolási livetickerjében is olvashattatok.
Mario az első pletykák megjelenésekor dicsérettel illette az olasz bajnokot: „A Juventus az elmúlt években sok címet szerzett, ez egy nagyon nagy klub. Azt hiszem, hogy egy külföldön eltöltött időszak jó tapasztalat lenne: Új nyelv, új kultúra. Tetszene. Az ilyesfajta pletykákat nem szeretném kommentálni, mert jelenleg nincs alapja – jelenleg.” – mondta a VB döntő egyetlen gólszerzője, aki később a Bildnek ismét elmondta, az ő részéről nincs alapja a pletykáknak, egy másik nyilatkozatban viszont nem kommentálta azt a kérdést, hogy a továbbiakban is a Bayern játékosa lesz-e. Július végén Guardiola is állást foglalt: „Mario az én játékosom, ő egy topjátékos. Gondolataim szerint ő itt marad, bár azt tudom, hogy itt nem egyedül az edző dönt. A klubon múlik.”

A klub pedig a Bild legfrissebb, csütörtköki híre szerint nincs lenyűgözve Mario játékától, így 40 millió euró körül már tárgyalóképes lenne a német eladását illetően. Hogy a játékos mit szeretne, arra a Real Madrid elleni Audi kupa döntő után utalt: „Mindenképpen nagyon, nagyon boldog vagyok itt, ez nem kérdés. Nagyon nagyon jól érzem magam. Az én részemről boldog vagyok, hogy itt játszhatok, a szurkolókkal, a klubbal ez egy nagyszerű feladat. Nagyon boldog vagyok a környezetemmel, a dolgokkal amik történnek itt. De az éremnek mindig két oldala van.” – utalt valószínűleg arra, hogy bár ő maga jól érzi magát, a klubnál valóban nem igazán elégedettek a 37 milliós igazolás játékával és eladása nem feltétlenül rajta múlik.

Karl-Heinz Rummenigge a Gazzettának is beszélt a Real elleni meccs után a témáról: „Ajánlat a Juventustól Marioért? Nem, soha nem kaptunk egyet sem. Végül a játékosnak kell döntenie. Még két évig van szerződése, de nem ismerem a témáról szóló gondolatait.” A leghitelesebb források, Gianluca di Marzio és a Bild mellett többek között a francia L’Equipe is arról számolt be, hogy a Bayern célpontja a Juventus 19 éves francia tehetsége, Kingsley Coman. A Bayern vezérigazgatóját erről is kérdezték: „Az elmúlt években rajta tartottuk a szemünket, az egyik megfigyelőnk követte őt Párizsban. Ez a jövő zenéje. Hamarosan visszatér Ribéry és megszereztük Douglas Costát. Minden részlegben jók vagyunk.”

Előrejelzés, lehetőségek: Bár Mario Götze a Bayern egyik legjobban kereső játékosa, minden bizonnyal ezt az évet még a Bayern csapatában játssza le. Ha Pep Guardiola nem hosszabbít és a kézenfekvő Jürgen Klopp személyében új edzője lesz a Bayernnek, Götze ismét megtalálhatja régi formáját egy újabb játékrendszerben. A klub valószínűleg nem szívesen válna meg egy újabb német tehetségtől, hogy a későbbiekben egy másik állomáshelyen nyújtson jó teljesítményt. Götze jól érzi magát, a Bayern pedig kivár.

Korábbi hírek szerint a Juventus valamennyi készpénz mellett 2 évre kölcsönvenné Götzét és egy vásárlási, valamint a Bayern részéről egy visszavásárlási opcióval győzne meg a feleket a váltásról. Ez, vagy egy módosított változat jó lehetőség lehetne, hogy ismét a régi formájában tündököljön a játékos és egy edzőváltás esetén újult erővel teljesítsen a Bayernben is. Ha a csapatban a meghatározó támadójátékosok fittek lesznek, Götzének nehéz lesz folyamatos játéklehetőséghez jutnia, így jöhetne szóba a Juventushoz való kölcsönbe igazolás. Ez akár az utat is megnyithatja a balszélső Coman esetleges megszerzése felé.

Egy biztos: az ügynek lesz még valamilyen folytatása.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top