Összefoglalók

Sima győzelem a Milan ellen

A Bayern 3-0-ra győzte le az olaszokat az Audi kupa elődöntőjében és a Real Madriddal döntőzik.

05-Milan_GET_040815.variant846x476

A Bayern München nagyon magabiztos győzelemmel jutott be az Audi kupa döntőjébe, ahol a Tottenham csapatát 2-0-ra legyőző Real Madrid lesz a bajorok szerda esti ellenfele. Pep Guardiola felforgatott csapata esélyt sem adva az AC Milannak 3-0-ra győzött az Allianz Aréna közönsége előtt Bernat, Götze és Lewandowski góljaival. Hojbjerg és Vidal a kapufát is megrezegtették, Ulreichnak nem volt mit védenie.

A szombaton elveszített Szuperkupa döntőhöz képest csak Lahm, Costa és Boateng maradt a kezdőcsapatban, míg Ulreich, Kimmich, Vidal és Costa személyében a Bayern összes új igazolása kezdőként mutatkozhatott be hazai pályán, mindannyian remekül helyt álltak. Ribéry, Martínez, Badstuber és Kirchhoff sérülés, Robben valamint Thiago pihentetés miatt nem voltak kerettagok. A Stuttgart csapatától érkező középpályást egy De Jonggal való ütközést követően már 20 perc után le kellett cserélni.





Mérkőzés:

A napokban elhunyt Stephan Beckenbauer emlékére egy perces gyászszünet előzte meg a találkozót. Ezt követően a szurkolók egy nagyon egyértelmű találkozót láthattak. A Bayern a meccs elejétől fogva dominálta a mérkőzést, az olaszok alig jutottak el a Bayern 16-osáig. Legfőképp ezúttal is a 30 milliós Douglas Costa fickándozott a bal illetve jobb szélen felváltva. A 24 éves brazil helyzetig is eljutott, első gólját azonban ezúttal sem sikerült megszereznie. A 9. percben szabadrúgásból próbálkozott, lövése alig kerülte el a kapu balfelső sarkát. Végül a 23. percben vált kézzelfogható előnnyé a Bayern óriási fölénye: Bernat a baloldalon megindulva gondolta úgy, hogy a 16-oson belülről már kapura lő. Kísérlete Zapatán megpattanva a milánói kapuba pattant. 1-0! A 23. percben Costa beadását Hojbjerg mellelte bravúrosan a kapufára, a labdát már nem volt lehetősége a hálóba irányítani. Négy percen belül Alaba távolról próbálkozott, Costa egy labdaszerzésből indult meg és lőtt kapura, valamint Arturo Vidal bravúros fejese találta el a felsőlécet. Félidőben maradt az 1-0.

A második félidőre Costa, Vidal és Boateng már nem, Müller, Lewandowsi és Benatia viszont pályára lépett. A német nagyon jól szállt be a meccsbe, ettől függetlenül a bajorok tempója valamelyest lecsökkent, jött is pár olasz lehetőség Bacca és De Jong részéről. A holland 20 méterről, kapásból tüzelt a jobbfelső sarok irányába, lövése azonban kis híján nem talált kaput. Kisebb szünet után a Bayern újra folyamatosan vette át a játék irányítását, dominálását. A 62. percben egy szép akció után Rafinha betett labdája Zapatán megpattanva kerülte el centikkel a kaput. Nyolc perccel később Götze jobbról befelé húzódva indult meg, Lewandowskihoz tartó passza visszapattant hozzá, majd a VB sorsát eldöntő német egyből a kapu jobboldalába helyezte a labdát. 2-0! Tíz perccel a második gól után egy védelmi hibát használt ki a Bayern: Müller csapott le egy eladott labdára, amelyet Lewandowskinak tálalt fel. A lengyel a levegőből, elementáris erővel lőtt kapásgólt, amellyel 3-0-ra alakította a végeredményt. A mérkőzés legjobbjának a meccset végigjátszó és végighajtó Juan Bernatot választották.

Mérkőzést követő reakciók:

Pep Guardiola: Nagyon elégedett vagyok, hogy a Real Madrid ellen döntőzhetünk. Jól csináltuk ma. Még időre van szükségünk, hogy fejlődjünk.

Elmondtam De Jongnak, hogy szomorú vagyok Kimmich miatt. Nem játszhat a döntőben és az elkövetkezendő időszakban. Joshua egy nagyon különleges játékos számomra. Azt hiszem, hogy előbb vagy utóbb – inkább előbb – felnőtt válogatott lesz.

Thomas Müller: Az FC Bayern és az AC Milan mérkőzése, még ha ez csak egy felkészülési meccs is volt, a múltban teljesen másképp nézett volna ki.

Sinisa Mihailovic: Mi futballozunk, nem balettozunk. A szabálytalanságok hozzátartoznak a labdarúgáshoz. Ez nem barátságos meccs volt, hanem egy felkészülési mérkőzés.

FC BAYERN – AC MILAN 3:0 (1:0)
FC Bayern Ulreich – Rafinha, Boateng (46. Benatia), Bernat – Rode (87. Green), Kimmich (21. Alaba), Hojbjerg (87. Hojbjerg) – Lahm (57. Alonso), Vidal (46. Müller), Costa (46. Lewandowski) – Götze (80. Benko)
Cserék Neuer
AC Milan Lopez – De Sciglio (75. Mexes), Zapata (64. Alex), Ely (75. Calabria), Antonelli (75. Niang) – Bonaventura (75. Matri), De Jong (75. Poli), Bertolacci (75. Abate) – Honda (75. Montolivo) – Bacca (75. Mauri), Adriano (75. Saenz)
Játékvezető Peter Sippel
Nézők 70.000 (teltház)
Gólok 1:0 Bernat (23.), 2:0 Götze (74.), 3:0 Lewandowski (85.)

Összefoglaló:


Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top