Egyéb

Fritz Walter ezüstérem Dorschnak

A Bayern tehetsége kivételes kitüntetésben részesült.

dorsch

Nagyszerű kitüntetésben részesült a Bayern München tehetsége, Niklas Dorsch, aki a legjobb fiatal német tehetségeknek járó Fritz Walter érem U17-es korosztályában ezüstérmet szerzett. A Bayern München II-höz felkerült 17 éves középső középpályás jelenleg a szárkapocscsont-törését követő rehabilitációját végzi, természetesen nagyon örült a díjnak: „Természetesen ez egy szuper dolog amely motivál engem, hogy még keményebben dolgozzak.”
Dorschnak az U17-es EB első meccsén, májusban törött el a szárkapocscsontja, azóta is napról napra dolgozik visszatérésén. „A sérülésem utáni első időszak nagyon kemény volt. De eközben újra nagyon sok dolgot csinálhattam és nagyon örülök neki, hogy hamarosan újra a pályán lehetek.” – nyilatkozta a Bayern egyik legnagyobb tehetsége, akivel Fabian Benkohoz hasonlóan szintén nagyon komolyan számolnak a klubnál. Egészségesen minden bizonnyal a Bayern profijaival végezhette volna a felkészülést. Tavaly még a Bayern U17-es csapatában szerepelt, idén azonban az U19-et kihagyva azonnal a Bayern II csapatában fog futballozni, amely árulkodik kivételes képességeiről.

Az U17-esek között egyébként Felix Passlack, a Dortmund szélsője lett a győztes, a harmadik helyet Constantin Frommann, a Freiburg kapusa szerezte meg.

Az U19-esek versenyén a Leverkusen új belsővédője, Jonathan Tah az első, Timo Werner a Stuttgart szélsője a második, Lukas Klostermann, a RB Leipzig védője pedig az harmadik helyet szerezte meg.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top