Egyéb

Tíz érdekesség Vidalról

A chilei középpályásról a Bundesliga.de gyűjtötte össze az érdekességeket, tudnivalókat.

10

1. Áttörés a Colo Coloban

1987-ben Santiago de Chilében, Arturo Erasmo Vidal Pardo néven látta meg a napvilágot, tehetségét nagybácsikája már korán felfedezte. Gyorsan a chilei rekordbajnokhoz, a Colo-Colohoz került, ahol valamennyi utánpótláscsapatot végigjárva 19 évesen már két bajnoki címet szerzett. Az Európába való átigazolás elkerülhetetlen volt.

2. Bundesliga rekord

Végül a Bayer Leverkusen nyerte a játékosért folytatott versenyfutást. Vidal 2007-től 2011-ig viselte a gyógyszergyáriak mezét, 117 Bundesliga meccsen 15 találatot ért el. Ami a pályára lépések és a gólok számát illeti, messze ő a rekorder a chilei játékosok között. És ennek még nincs vége…

3. „A világ legjobbja”

Vidal sok pozícióban érzi otthonosan magát: A kezdetekkor még a védelem előtti söprögetőként szerepelt, ezután legtöbbször hatosként lépett pályára a védekező középpályán, majd az ékek mögötti poszton is játszott, amely a gólérzékenysége miatt jött jól. Időnként a szélen is bevethető. Önbizalomhiányban nem szenved a chilei: „A védekező középpályán én vagyok a világ legjobbja, mert senki nem védekezik olyan jól, és lő ráadásként annyi gólt, mint én.” – mondta Vidal egy 2014-es nyilatkozatában.

4. Nincs kegyelem

Régóta ismert, hogy Vidal a pályán nem ismer barátságot. A Juventusban eltöltött elmúlt négy évében minden sorozatot figyelembe véve 53 sárga lapot és egy sárga-piros lapot gyűjtött be. A leverkuseni négy éve alatt 46 figyelmeztetésben és három kiállításban részesült. A legutóbbi németországi évében ő volt a legtöbbet szabálytalankodó játékos a ligában.

5. Büszke lótulajdonos

Annak ellenére, hogy ő maga nem lovagol, Vidal több lónak is a büszke tulajdonosának mondhatja magát. Tetoválás formájában egy a hasán is megtalálható. Ha már tetoválások: Sok testére varrt alkotás kapcsolódik a családjához, köztük Jaqueline édesanyja és gyermeke neve a felkarján található meg.




6. Állított szituációk mestere

A 2011-es Juventusba való átigazolását követően Vidal egy újabb fokkal lett gólveszélyesebb, 171 meccsen 48 gólt szerzett a torinóiaknál, amely egy box to box középpályástól nagyon jó teljesítmény. A chilei bizonyított szakértője a pontrúgásoknak, büntetőknek, szabadrúgásoknak és szögleteknek is. A 2010/11-es szezonban Vidal minden 13. állított szituációból való próbálkozása vezetett gólhoz – ez szezonrekordot jelentett a Bundesligában.

7. King Arturo

Vidal hazájában a Celia Punk becenévre hallgat. A játékos egyik legnagyobb kedvence, a Salsa királynője, a 2003-ban elhunyt Celia Cruz előadó volt, aki kirívó ruhaviseletével és divatos parókáival hívta fel magára a figyelmet. Vidal hajviselete művészi, szívesen visel taréjat is a fején – innen ered becenevének a második fele. Németországban a „Harcos” jelző az elterjedt, amelyet a Bayer Leverkusen egykori, a Bayern jelenlegi munkatársa, Michael Reschke aggatott rá a látványos és agresszív játékstílusa miatt. A játékos legismertebb beceneve azonban a „Rey Arturo” (Artur király).

8. Győzelemre születni

Vidal Chilében egy dokumentum-szappanopera egyik főszereplője. Az adás a „Nacidos para Ganar”, azaz a „Győzelemre születni” címmel fut és öt chilei játékos pályafutását mutatja be. Arturo mellett Alexis Sanchez, Humberto Suazo, Gary Medel és Fabian Orellana a további szereplők. Az egyik érzelmes jelenetben Vidal anyukája nagyon hiányolta a Bayer Leverkusenbe igazoló fiát.

9. Címgyűjtő

Vidal a Juventusban eltöltött négy éves időszaka minden szezonjában bajnoki címnek örülhetett, 2015 nyarán Chile egyik legmeghatározóbb játékosaként a Copa Americát is megnyerte válogatottjával. Nemzete korábban még soha nem örülhetett a kontinenstorna-győzelemnek, ennek megfelelően az eufória hatalmas volt. A chileiek meg is bocsátottak a hősüknek, aki a torna alatt egyik éjszaka alkoholos befolyásoltság alatt összetörte Ferrariját.

10. Kis hasonmás

Vidalnak több mint 2 millió követője van Twitteren, ahol különböző bejegyzésekkel tartja közel rajongóit. Beszámol a legfrissebb helyzetről, képet posztol a nyaralásáról vagy például a chilei női labdarúgásról ír. Különösen sok képen viszont fiával szerepel, aki apjához hasonló hajviselettel rendelkezik.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top