Interjúk és nyilatkozatok

Kalle: Müllernek nincs árcédulája

A Bayern vezérigazgatója többek között a kínai túráról, Pep Guardiola jövőjéről, Götzéről, Costáról és a keretről is beszélt.

kall

A kínai túráról: Azt hiszem nagyon nagyon elégedettek lehetünk. Minden tekintetben teljes a siker. Minden kitűzött célt elértük. Nagy gratuláció Jörg Wacker és csapatának. Mindenki, aki a Bayerntől jelen volt, nagyon professzionálisan tevékenykedett. Köszönetet kell mondanom a csapatnak, nagyszerűek voltak. Senki nem panaszkodott.

A túra sportbeli értékéről: A csapat nagyon jó mérkőzéseket játszott, optimistán tekinthetünk az új szezonra. Jól össze vagyunk állítva, de garancia nincs egy sikeres idényre.

Thomas Müllerről: Vannak játékosok, akiknek nincs árcédulájuk. Minden szellemiségünket elveszítenénk, ha egy ilyen játékostól megválnánk. Ez egy kacsa, nincs alapja! Bastian Schweinsteiger egy hihetetlenül kiérdemelt játékos volt, akit a szurkolók Fußballgottnak neveztek el – talán most Thomas Müller veszi át ezt a megnevezést. Képes belenőni ebbe a szerepbe.

Mario Götzéről: Az a benyomásom, hogy maradni szeretne és fog is. Ha az ügynöke lennék, azt tanácsolnám neki, hogy maradjon a Bayernben és adjon ki mindent magából. Megvan benne a potenciál és a tehetség, hogy tartós áttörést érjen el. Fontos, hogy állja ezt a nagy konkurenciaharcot.

Douglas Costáról: Ő nagyon gyors, cselezőképes játékos, aki nagyon jó opciókat biztosít számunkra. Egy olyan játékos, akivel remélhetőleg még sok örömünk lesz.




A további lehetséges átigazolásokról: Még túl korai az ajtót behajtani és kijelenteni, hogy ennyi volt. Ki kell várnunk és remélhetőleg okosan kell döntenünk. Az a feladatunk, hogy egy olyan csapatot állítsunk össze, amely sikeres és attraktiv futballt játszik. A Bayern alapvetően így végzi az átigazolásokat. Még soha egyetlen játékost sem szereztünk meg az edző akarata ellenére. Végül az edzőnek kell őket a pályára helyeznie.

Guardiola jövőjéről: Nagyon elégedettek vagyunk vele, jó munkát végez. Ő egy nagyon jó képviselő, akit itt a kínai gyerekek mind ismernek. Viszonylag nyugodt vagyok. Ha továbbdolgozik velünk, az csodálatos lesz, ha nem, nem dől össze a világ.

Az új Bundesliga szezonról: Megvagyok győződve róla, hogy a Borussia Dortmund újra előretör. A Bayern egyedül nem húzhatja az igát, szükségünk van a versenytársra. Örülök a konkurenciának. A futball érzelem. Ha vannak olyan klubok, amelyek odaszúrnak nekünk, az számunkra nem baj.

A keretösszetételről: Minden spanyol jól passzol az arculatunkhoz. Mindannyian egy kicsivel több kvalitást adnak nekünk és karakterileg is remek srácok. Ez egy agyrém, amelyet jelenleg a nyilvánosság előtt vezetnek. Önkritikusan azt is el kell mondani, hogy az elmúlt években nem nagyon sokan jöttek fel az utánpótlásból. Ez most újra javult, ha csak a fiatal Benkora, Hojbjergre vagy Kimmichre tekintek.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top