Sajtótájékoztatók

Pep: A konkurencia nagyon nagy

Guardiola mellett Neuer is válaszolt a sajtó kérdéseire. A rendelkezésre álló kijelentések a cikkben.

pepg

Pep Guardiola:

Robberyről: Természetesen minden nap informálódunk, mit csinálnak. Arjen fejlődése jó, de majd akkor meglátjuk, ha visszatértünk Münchenbe és edzünk. Franck állapota is napról napra javul, viszont a doki elmondta, hogy a szezonnyitó számára nem lehetséges. Robben viszont téma a Szuperkupa meccsre nézve.

Az Evergrande elleni meccsről: A Guangzhou elleni lesz az utolsó meccsünk itt. Megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani, mielőtt visszatérünk Münchenbe. Kína legjobb csapatával játszunk. Ismerjük őket a Klub VB elődöntőjéből.

A kezdőről: A szurkolók holnap látni fogják a nagy játékosainkat. Azt viszont nem tudom, hány percre. Manuel Neuer játszani fog, ezt megígérem, a kapitány is ő lesz. Lahm nem fog kezdeni. Nem fogunk ajándékot adni az ellenfélnek. Ha gólt szereznek, megérdemelten teszik.




Douglas Costáról: Két jó meccset játszott, az első naptól elégedettek vagyunk vele. A csapatnak szüksége van az egy az egy elleni kvalitásaira. Tud a jobb és a baloldalon is játszani, szükségünk van rá. Sok ereje van, nincs benne félelem. Korábban az emberek azt mondták: „Ki az a Douglas Costa? Miért veszi meg őt a Bayern?” Ennek nincs értelme. Megmutatta, hogy megvannak a kvalitásai ahhoz, hogy az FC Bayernben játsszon. Viszont még időre van szüksége, hogy a legjobb Douglas Costa legyen, aki lehet.

Lesz-e a Guangzhou edzője? Én? Nem. Ez jelenleg lehetetlen, az elkövetkezendő években is az. Hogy utána? Nem tudom.

A csapat formájáról: Mindenki jól edzett, ezért nincsenek problémáink, a hangulat jó. A játékosok nagyon intelligensek. Ha mindenki egészséges, tudják, milyen nehéz lesz játszaniuk. A konkurencia nagyon nagy a keretben. Minden nap küzdeniük kell az edzésen. Csak az számít, amit a pályán tesznek. A múlt nem számít.

A felkészülésről: A felkészülés eddigi menetével eddig minden rendben, jó formában vagyunk. Nincsenek sérültjeink. Azért is vagyunk itt, hogy az új játékosainkat jól integráljuk. A játékstílus, az ötletek, a szenvedély, a hangulat és sok minden más is rendben van.

Manuel Neuer:

A holnapi meccsről: A repülőn és a hotelben visszaemlékeztem, 2012-ben itt vertük meg a VFL Wolsburgot 2-1-re. Remélem, hogy gondolom, hogy sok szurkoló látogat majd ki és egy szép mérkőzést élnek majd át a Guangzhou ellen.

Az Evergrande edzőjével, Scolarival való újratalálkozásról: Ez egy egészen más meccs lesz. Akkor a német válogatottal játszottunk Belo Horizontéban a brazilok ellen.

A kínai stadionok hangulatáról: Eddig mindkét városban fantasztikus volt a hangulat. Gigantikus, milyen sok szurkoló jön ki, hogy támogasson minket. Izgatottak vagyunk, milyen lesz holnap.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top