Interjúk és nyilatkozatok

Di Marzio: Guardiola volt a legjelentősebb exkluziv hírem

Európa legnagyobb átigazolási szakértőjével a t-online.de készített interjút.

dimarzio

Bár a Bayern München életéhez közvetlenül nem kapcsolódik, az átigazolási időszak egyik főszereplője a Sky Italia 41 éves olasz újságírója, a rendre megbízható információkkal bíró Gianluca di Marzio közvetetten mégis jelentős személy a klub rajongóinak számára. A szakértő például Guardiola, Lewandowski Benatia, Costa és Vidal érkezéséről, valamint Gomez vagy Shaqiri távozásáról is exkluziv adatokat tett közzé, de olyan játékosok ügyeiről is beszámolt, akik végül nem álltak a Bayern alkalmazásába (pl Keylor Navas, Perin, Sterling) Az interjúban a pályafutása kezdetéről, a forrásairól de érdekes történetekről is beszámol.




Signore Di Marzio, önt tartják Európa legnagyobb átigazolási szakértőjének. Ezen a nyáron átélünk még egy jelentősebb átigazolást?
Azt hiszem igen. Már az eddigi átigazolások is érdekesek voltak és feltételezem, hogy a továbbiakban is lesznek, mint például Di Maria, Ibrahimivoc, Dzeko vagy Jovetic esetében. Ami természetesen kihat az eseményekre, az az FC Barcelona átigazolási tilalma. Enélkül valószínűleg még több minden történne a piacon, de azt hiszem augusztus 31-ig örülhetünk pár jelentősebb átigazolásnak.

Mi a helyzet a Bundesligával? A német klubok szerepet fognak vállalni a nemzetközi átigazolási piacon?
Nos, a Juventus eladta Vidalt és helyettest keres Németországban. Draxler, Götze vagy De Bruyne a jelölt. Ez mutatja, hogy manapság a Bundesligában vannak a legjobb fiatal játékosok. Szívesen látnám Julian Draxlert Olaszországban, mert fontos lenne egy fiatal német sztárt a Serie A-ban tudni.

Hogy állnak az esélyek?
Egyáltalán nem rosszul. A Juventus Berlinben találkozott Draxlerrel és a játékos alapvetően érdeklődik egy Torinóba való átigazolás iránt. A pénzügyi kérdésekben még vannak különbségek, Draxlernek magas a fizetési igénye, de ő a Juve elsődleges jelöltje. De Bruyne megszerzése gyakorlatilag lehetetlen, a VFL Wolfsburg 60 milliót kér. De Draxler megszerzése lehetséges. Nem vagyok benne biztos hogy megtörténik, de lehetséges.

Sok rajongó felteszi a kérdést, hogyan jutsz exkluziv információkhoz. Hogy lettél szakértő ezen a területen?
Az egész életemet a futball világában éltem le otthon. Édesapám, Gianni Di Marzio híres edző volt Olaszországban, edzette a Napolit, a Palermot és a Genoát is. Akkoriban ő volt az első edző, aki figyelte a 17 éves Diego Maradonát Argentinában, azonban sajnos nem tudta Napoliba csábítani őt. Valószínűleg azóta csordogál az ereimben az átigazolási piac.

Kezdetekben az édesapja is segítette ezen a részlegen?
Igen, apám által gyermekkorom óta részt vettem a futball világában. Sokat utaztam vele és számos fontos személyt sikerült megismernem. Ezenkívül apám neve miatt már a kezdetektől tiszteltek a menedzserek és az edzők is.

Milyen arányban jönnek a pletykák vagy hírek közvetlenül a menedzserektől, ügynököktől vagy játékosoktól? Honnan szerzed be a híreidet?
Korábban csak a játékosoktól vagy edzőktől jutottam információkhoz. Manapság mindenki lehet egy forrás. Az elmúlt két évben normális átlagemberek is az informátoraim közé tartoztak. Nemrég két rendes személy Twitteren keresztül küldött egy fotót Fabio Paraticiről, a Juventus sportigazgatójáról, amint Németország felé vette az irányt. A fotó nélkül valószínűleg ezt soha nem tudtam volna meg. Aztán ezzel az információval továbbdolgozva, megpróbáltam többet megtudni Paratici tartózkodási helyéről, így értesültem a Draxlerrel való találkozásról.

Van más példája is?
Egyik éjjel egy emailt kaptam egy angol étteremben dolgozó olasztól. Tőle tudtam meg, hogy Carlos Tevez találkozott a Juventus illetékeseivel, hogy egy vacsora mellett beszéljenek a Juventusba való átigazolásáról. Természetesen le kell ellenőriznem az ilyesféle információkat. Valóban stimmel-e vagy sem? De így lehetnek átlagemberek is a forrásaim, nem pedig csak játékosok vagy edzők.

Melyik híre volt a legjelentősebb?
A legnagyobb exkluziv híremet Pep Guardiola megszerzése jelentette a Bayern részéről. Akkor senki nem gondolt rá, hogy Guardiola Münchenbe mehet. Minden angol lap a Manchester Cityvel hozta őt összeköttetésbe. Én jelentettem elsőként, hogy Guardiola lesz a Bayern új edzője. A Bayern először azt nyilatkozta, hogy az információm hamis, de egy nappal később nem tudtak tovább cáfolni és bejelentették Guardiolát az új edzőjükként. Akkor egy kicsit büszke voltam. Más médiumok, amelyek nem bíztak bennem, végül elnézést kértek tőlem. Ez egy nagy elégtételt jelentett akkor.

Guardiola lemondta az AC Milant, és a Romát, azzal az indokkal, hogy Münchenbe igazol. Az Adidas támogatja a Bayernt…

Posted by Bayern München Magyarország on 2013. január 15.

Befürdött már valaha egy téves átigazolási infóval?
Természetesen, ez előfordul. Az aláírás előtt bármi megtörténhet. Például azt feltételeztem, hogy Willian a Tottenhamhez igazol. Már orvosi vizsgálaton is átesett a Spursnél, de két órával később Chelsea játékos volt, mert a Chelsea növelte az ajánlatot. Ezután pár Tottenham szurkoló gyűlölt, mert az állásfoglalásom szerint abból indultak ki, hogy Willian az ő klubjukhoz szerződik. De ez normális, és remélem a legtöbb szurkoló ezt megtudja érteni.

Német szempontból az olasz hírszerzés az átigazolásokkal kapcsolatban különlegesen őrületes. Minden kis pletyka jelentésre kerül. Miért?
Olaszországban mi csak álmodozunk. A mi bajnokságunk többé már nem olyan jó, amilyen volt egyszer, pénzünk sincs annyi. Ezért beszél sok ember az átigazolási pletykákról. Ha az utcán leszólítanak, már nem hívnak a nevemen. Nem a „Helló Gianluca” megy, hanem a „Kit igazol a Milan? Kit igazol a Juventus?”. Ezt akarják tudni az emberek. Ez különleges Olaszországban, de más országokban is nagyon nagy az futball-átigazolás iránti érdeklődés, mint például Törökországban vagy Angliában. Az átigazolások engedik a szurkolókat a kedvec klubjaikról álmodozni, fantáziálni.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top