Egyéb

Reakciók: „Vidal gondoskodni fog az egyensúlyért.”

Több Bayern játékos és egykori edzők is véleményt nyilvánítottak.

soc-juventus-arturo-vidal-before-the-match

Bár még nem teljesen hivatalos, nyílt titok, hogy Arturo Vidal jövőre a Bayernben folytatja pályafutását. Rummenigge a nyilvánosság előtt beszélt a 28 éves középpályással kapcsolatos tervekről, míg a Juventus sportigazgatója egy sajtótájékoztatón erősítette meg, hogy a jelenleg még nyaralását töltő chilei 2020-ig a Bayernhez ír alá. A sajtó természetesen kikérte a játékos jövendőbeli csapattársának, egykori edzőknek, legendáknak is a véleményeit.

Xabi Alonso: Vidal egy szuper játékos. Pontosan ilyen játékosokra van szükségünk a Bayernnél. Az évek alatt csakúgy mint a válogatottban, a Juventusban is mindig megmutatta, milyen erős a győzni akarása. Ráadásul már Bundesliga tapasztalata is van, ez is nagyon fontos. Amennyiben megtörténne az átigazolás, tárt karokkal fogjuk üdvözölni őt. (…) Nem mondanám, hogy agresszívan játszik, inkább robosztusan. Ő egy határozott és nagyon komplett játékos, aki sok pozícióban bevethető.

David Alaba: Vidal egy nagyon nagyon jó játékos! Az agresszivitás megvan benne, technikailag és a párharcokban erős, valamint nagyon gólveszélyes is.

Jerome Boateng: Először alá kell írnia, de biztosan a világklasszis kategóriába tartozik. Ő egy nagyon jó játékos, a világ egyik legjobb 6-osa. Ha érkezik, erősítést fog jelenteni.

Arjen Robben: Ő egy szuper játékos. Mindenki, aki erősítheti a csapatunkat, szívélyesen fogadjuk.

Karl-Heinz Rummenigge: Nem csinálunk titkot belőle, hogy érdeklődünk, de jelenleg  még nem tudom megerősíteni, hogy minden fix lenne. Ha az lesz, egy nagyon jó játékossal gyarapodunk. Érdeklődünk és reméljük, hogy a játékos végül hozzánk igazol.

Jupp Heynckes: Arturo játéka nem csak a védekezésre korlátozódott, hanem előre is impulzusokat ad – az ilyen játékos nem gyakori. Ő egy kiváló labdaszerző, hihetetlenül feltüzelt a közvetlen párbajoknál, futómennyiségileg és a párharcokban is erős, különlegesen harcias jegyei vannak. A karaktere nem nehéz, nem szabad túlértékelni a legutóbbi esetét, ő egy csibész, egy nagyszerű srác. Gondoskodni fog az egyensúlyért.
Rainer Calmund: Ő egy abszolút munkás típus. Egy agresszív ember, aki csapatjátékosként mindent kiad magából. Manapság a labdarúgásban nem sok az ilyesfajta játékos. Meglehet nézni, mi lett mára belőle. Az ő érdeme is, hoy a Juventus tavaly bejutott a BL döntőbe. Taktikailag hihetetlenül fegyelmezett, ráadásul gólveszélyes. Egész biztosan illeszkedni fog Pep játékába.

Franz Beckenbauer: Arturo Vidal minden csapatban játszana, ő egy kivételes középpályás. Az elmúlt szezonban is látható volt, mennyire fontos volt ő a Juventusnak. Mindenhol érvényesülni fog, egy ilyen gonosz törpére van szüksége a csapatnak.

Lothar Matthäus: Arturo Vidal a világ legjobb középpályásai közé tartozik. Ő egy agresszív vezető, aki a labdaszerzésben, a párharcokban és a befejezésekben is magas kvalitásokkal bír. A Bayern számára óriási nyereség lenne, mert ő a támadás és a védekezés közötti átkapcsolás prototipusa. A Bayernnél eddig nem volt ilyen. Vidal a világ bármely csapata számára egy erősítés lenne, valamint Schweinsteiger távozását is gyorsan feledtetné a szurkolókkal.

Stefan Effenberg: Ha Vidal jön, az egy topigazolás lenne az FC Bayern számára. Ilyen típusú játékos, aki védekezésben és támadásban is ilyen agresszívan játszik, tulajdonképpen nincs már. Ez a feltétlen győzniakarás 100 százalékig megvan benne. A chilei válogatott játékossal a Bayern rendszere még variálhatóbb lenne – hogy ez mennyire fontos, azt Ribéry és Robben tavalyi sérülései mutatták meg. A középpálya helyeinek harcát Vidal mindenképpen feltüzeli.

Rudi Völler: Örülök Arturonak, hogy visszatér a Bundesligába. A fejlődése lenyűgöző.

Alexis Sanchez: Bayern München és Arturo Vidal – egy nagyszerű csapat egy nagyszerű játékosnak. Jól fogja végezni a dolgát és a legjobbakat kívánom neki.

A cikk a későbbiekben folyamatosan bővülhet.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top