Interjúk és nyilatkozatok

Thiago: Nagy terveim vannak a csapatommal

A Valencia ellen betaláló 24 éves középpályás az fcbayern.de-nek adott interjút.

thiagoo

Thiago, voltál már Kínában?
Nem, először vagyok itt. Az országról eddig még keveset tudok mondani, mert a hotel és a pekingi stadionon kívül még nem sok mindent láttunk. De az emberek hihetetlenül érzelmesek és szívélyesek itt. Érezni lehet, a futball mennyire megindítja az embereket.

Csakúgy mint Pekingben, most Shanghajban is fenomenális volt a szurkolók fogadtatása.
Igen, nagyszerű pillanatok voltak, egyáltalán nem számítottam rá. A repülés után egyszerűen csak fáradtak voltunk, ilyenkor nincsenek ilyen gondolataid – s erre ott állt ezernyi, sikoltozó szurkoló előtted. Ilyenkor libabőrös leszel.

Ez a kínai út megterhelő a következő szezonra való felkészülés során?
Á, egyáltalán nem. Természetesen kényelmesebb lenne otthon maradni. De mi egy világklub vagyunk, hozzátartoznak az ilyesfajta utazások. Lehet, hogy egy kicsivel több erőbe kerül ez a hét, de ha visszatérünk Münchenbe, pár nap alatt elfeledkezünk róla.

Ez a harmadik éved itt az FC Bayernnél, először tudod a felkészülést az első naptól kezdve elvégezni. Milyen érzés?
Nagyszerű! Eddig nem voltak egyszerű időszakaim a Bayernnél, a hosszú térdsérülés nagyon megterhelt. Csaknem egy évet kihagytam, ezért érzem úgy, mintha ez lene a második szezonom itt. Újra 100 százalékos vagyok és nagy terveim vannak a csapatommal.
Jelenleg mik felkészülés nehezebb periódusai?
Jelenleg elsősorban a fizikai állóképességünkön dolgozunk. Én már több, mint két hete edzem, a többiek csak pár napja. A srácoknak egy kicsit igyekezniük kell (mosolyog). A kínai túra után lassan a végső csiszolásokat ejtjük meg. A Wolfsburg elleni szuperkupáig nem sok időnk marad.

Milyen célokat tűztél ki erre a szezonra?
Csak egy része vagyok ennek a nagyszerű csapatnak, ez nem rólam szól. Azért vagyok itt, hogy meccseket és címeket nyerjek az FC Bayernnel. Újra teljes erőbedobással akarunk teljesíteni. Ebben akarom én segíteni a csapatot. A Bajnokok Ligáját Münchenbe hódítani természetesen egy álom lenne.

Apropo München. Jól érzed magad a városban?
Igen, a feleségem és én is a városba szerettünk. Münchenben minden megvan, amire az embernek szüksége van. Ráadásul sok tó és park van a könyéken. Élvezzük.

Szombaton rendezték meg a kínai túra első tesztmeccsét. Douglas Costa szuper benyomást hagyott maga után. Gyakran látni titeket együtt a hotelban – milyen játékost szerzett meg az FC Bayern?
Egy nagyon nagyon jót. Douglas sok új lehetőséget biztosít számunkra. Ő nagyon jó a labdával, gyors és sok energiája van. Ráadásul emberileg is tökéletesen illik hozzánk. Mindannyian segítünk neki, hogy gyorsan beilleszkedjen.

Pekingben énekesként is kipróbáltad magad, Rafinhával karaokeztál. Kinek van jobb hangja?
Azt másoknak kell eldönteniük (nevet). De attól félek, hogy Rafinhának van egy kis előnye. Ezért vagyok én a jobb táncos. Mindenesetre jó móka volt.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top