Átigazolási hírek

Götze: A Juventus egy nagyon nagy klub

Elszaporodtak a játékos távozásával kapcsolatos pletykák.

mg

A Bayern felvette a kapcsolatot a Juventusszal Arturo Vidal ügyében, akik 37+3 millió euróért meg is válnak chilei válogatott játékosuktól. Ettől az átigazolástól függetlenül az olaszok szeretnék Mario Götze játékjogát megszerezni a Bayerntől. Karl-Heinz Rummenigge a kínai út előtt megerősítette, az átigazolási ügyek között nincs keveredés – kizárva ezzel a Vidal-Götze játékoscserét. Kalle nyilatkozata azonban nem zárja ki azt, hogy egy jó ajánlat esetén – valamint a játékos akarata szerint megváljanak Mario Götzétől.
A Calciomercato pár napja azt írta, Rummenigge 50 millióban határozta meg a játékos árát – ennek hitelessége kérdéses, az azonban biztos, ez az ár túl magas az olaszok számára. Ők inkább egy két éves kölcsönszerződésben, vásárlási opcióban valamint egy szerződésben elhelyezett visszavásárlási opcióban gondolkodnak, amelynek aktiválásakor a Bayern egy bizonyos összegért visszavásárolhatná a VB döntő egyetlen gólszerzőjét. Hogy a Bayern mennyi pénzhez juthatna az üzlet során, egyelőre nem ismert.

Szombat reggelre a La Stampa, a Gazzetta dello Sport valamint a Tuttosport is arról számolt be, hogy a Bayern engedélyt adott a Juventusnak, hogy közvetlenül puhatolózzon, tárgyaljon Götzével az elképzeléseiről. Az elszaporodó pletykákra Götze a goal.com-nak nyilatkozott: „A Juventus az elmúlt években sok címet szerzett. Egy nagyon nagyon klub. Azt hiszem, hogy egy külföldön eltöltött időszak jó tapasztalat lenne: Új nyelv, új kultura. Tetszene. Az ilyesfajta pletykákat nem szeretném kommentálni, mert jelenleg nincs mit mondani róla – jelenleg.” Videófelvétel a nyilatkozatról itt. 

Götze ügynöke, Volter Struth a Bildnek korábban elmondta: „Természetesen azt kívánom, hogy Mario pár szituációban több támogatást kapjon. Biztos vagyok benne: Ha Mario élvezi a bizalmat, sokkal egyszerűbb számára a hihetetlen potenciáljából még többet előcsalogatni. Akkor a világ egyik legjobb játékosa lesz.” (…) „Teljesen világos, hogy csalódott volt és foglalkozott is ezzel. Játékosként természetesen felteszi a kérdést, miért nem játszik a mérkőzés kezdetétől. Azért igazolt Götze a Bayernbe, hogy nagy mérkőzéseket játsszon és címeket nyerjen.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top