Egyéb

Schweinsteiger: A Bayern nagy, a MU nagyobb

A Bayern egykori játékosának véleménye nagy sajtóvisszhangot kapott.

bs

Csaknem egy hete már annak, hogy Bastian Schweinsteiger a Manchester Unitedba igazolt. A Bayern egykori játékosa szemmel láthatóan nagyon boldog jelenlegi klubjában, friss nyilatkozatában viszont megosztó véleménnyel van nevelőegyesülete felé.

Franz Beckenbauer korábbi vélemény szerint Schweinsteiger nagyon bátor lépést tett azzal, hogy 30 évesen a Premier Leaguebe igazolt, szerinte inkább az amerikai MLS-be kellett volna igazolnia. Erre a kijelentésre most a játékos reagált: „Nem is tudom, Beckenbauer mikor ment az USA-ba, 32 évesen. Én most 30 vagyok. Ez egy kihívás számomra. Nagyon jól érzem magam. Az elmúlt szezonban a VB után problémám volt a térdemmel, ez nagyon intenzív volt számomra, de azóta nem volt sérülésem. Fitt voltam és annak is éreztem magam.”
Hogy képes-e alkalmazkodni a Premier Leaguehez a következőket válaszolta: „Magabiztos vagyok. Az én játékstílusom a játék kontrollálása. Okosan és gyorsan kell gondolkodnod. Számomra nagyon fontos a védelem helyzetének kontrollálása. Mindig lőhetsz gólokat, de stabilitást kell adni a védelemnek.”

„A Manchester Unitednél minden ugyanaz. Tudom, hogy a klub ismét a címek begyűjtését vette célba, úgy ahogyan én is. Ez a világ legnagyobb klubja és biztos vagyok benne, hogy a csapatnak megvannak a kvalitásai a címszerzésre. A United sokkal népszerűbb világszerte. Ez a különbség, ezt észrevettem. A Bayern München egy nagy klub, de a Manchester United nagyobb. Amikor Kínában voltunk az emberek megismertek bennünket, de Amerikában a Bayern nem volt annyira nagy szám.” – mondta, majd hangsúlyozta: „Nem tudom garantálni a címeket, azt viszont igen, hogy mindent megteszünk azért, hogy ebben a szezonban sikeresek legyünk.”

UPDATE: Bastian Schweinsteiger: Mivel jelenleg az USA-ban vagyok, csak most keltem fel és az éjszaka folyamán számtalan üzenetet kaptam a média által erősen értelmezett és a tartalomból kiragadt nyilatkozatommal kapcsolatban. Az expressnek tett nyilatkozatommal egyszerűen azt akartam kifejezni, hogy a Manchester United sokkal népszerűbb az Egyesült Államokban. 17 évig játszottam az FC Bayernben és ezért nagyon hálás vagyok. Az FC Bayern és a Manchester United is hihetetlen szurkolói bázissal rendelkező sikeres klubok.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top