Egyéb

Indul a kínai túra!

Amerika után idén az ázsiai piacot célozta meg a Bayern.

China_get_260712.variant640x360

Egy évvel ezelőtt az Egyesült Államokban, idén, csakúgy mint 2012-ben, Kínában népszerűsíti csapatát a Bayern München. „Az elkövetkezendő években teljes gőzzel fogunk tevékenykedni ezen a piacon. Ez természetesen nem nyaralás, a Bayern gazdasági marketingérdekeltségei és a sportbeli felkészülés között egyensúlyozunk.” – mondta el Karl-Heinz Rummenigge a klub honlapjának.

A németek a marketingtevékenységen kívül hét edzést és három felkészülési meccset fognak abszolválni Kínában. Az első szombaton, a Valencia ellen kerül megrendezésre a pekingi olimpiai stadionban, majd három nappal később, július 21-én az Inter ellen Shanghajban, július 23-án pedig a Guanghzou vendégeként lépnek pályára Pep Guardiola játékosai.




A 190 fős személyzet összesen 20 ezer km körüli utat tesz meg a felkészülés folyamán, a repülőút és a hat órás időeltolódás mellett a hőség is egy nehezítő körülményt jelent majd a játékosok és a stáb számára. „Biztosan nagyon fárasztó lesz, de gazdaságilag ez egy nagyon fontos út a klub számára, sportszakmailag pedig három nagyon jó ellenféllel találkozunk. Ez egy fontos szintfelmérő.” – mondta Manuel Neuer, az ázsiai piac legnépszerűbb Bayern játékosa. Thomas Müller is várja már a megmérettetéseket: „Jó benyomást akarunk hátrahagyni és pár dolgot nyújtani akarunk a kínai szurkolóink számára.”

22 játékos lesz ott a Kínába tartó fedélzeten, Arjen Robben viszont izomproblémák miatt Münchenben marad – csakúgy, mint a rehabilitációs gyakorlatokat végző Franck Ribéry, Holger Badstuber, Dante és Jan Kirchhoff. Az amatőrök közül hárman tartanak a csapattal, Philipp Steinhart, Fabian Benko és Felix Pohl tartozhat a szerencsések közé. „Biztos vagyok benne, ahogy felkészültünk az utazásra, úgy az nagyon sikeres is lesz. Három évvel ezelőtt tripláztunk. Lehet, hogy ez egy jó ómen.”

Július 16: Utazás Pekingbe
Július 18, 13:35: FC Bayern – FC Valencia
Július 21, 14:00: FC Bayern – Internazionale
Július 23, 13:35: FC Bayern – Guangzhou
Július 24, Visszatérés Münchenbe

A Bayern München kínai túrájának háttéréről itt olvashattok bővebben.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top