Összefoglalók

Negyedik hely a Telekom kupán

Csalódást keltő eredményt ért el a tartalékos Bayern.

tkip
Tizenegy nappal a Bayern hivatalos felkészülési időszakát követően megrendezésre került a Telekom kupa 2015-ös kiírása. A bajnokság és a minitorna címvédője az Augsburg és a Mönchengladbach elleni vereséget követően csak az utolsó, negyedik helyezés elérésére volt képes. A Bayern bár erősen tartalékos és fiatal tehetségekkel teli, összeszokatlan kezdővel lépett pályára, ez a végeredmény mindenképpen csalódást keltő a szurkolók számára.

Manuel Neuer, Javi Martínez, Mehdi Benatia, Jerome Boateng, Juan Bernat, Mario Götze, Arjen Robben és Robert Lewandowski pihentetés, Dante, Jan Kirchhoff, Holger Badstuber, Franck Ribéry pedig sérülés, rehabilitáció miatt el sem utazott az ezúttal Mönchengladbachban megrendezendő felkészülési eseményre. Természetesen a Manchester Unitedba igazoló Schweinsteiger sem vett részt a tornán.




A Bayern friss igazolásai, Sven Ulreich, Douglas Costa és Joshua Kimmich, valamint a kölcsönből visszatérő Julian Green és Pierre-Emile Hojbjerg mellett olyan fiatal játékosok is lehetőséget kaptak mint a 23 éves Philipp Steinhart, a 21 esztendős Patrick Weihrauch, a 17 éves Fabian Benko, a 18 éves Felix Pohl, valamint a tavalyi Bundesliga idényben már bemutatkozó, de még mindig csak 18 éves Gianluca Gaudino és Sinan Kurt. A Bayern II 27 éves új igazolása, Karl-Heinz Lappe is pályára lépett.

Az Augsburg elleni elődöntőt nagyon jól kezdte a Bayern, Douglas Costa beadását Thiago értékesítette a kapu torkából. Bár a vezetést követően a játék és a Bayern tempója leült, Sebastian Rode növelhette volna a bajorok előnyét – sajnos csak a felső lécet találta el az életerős lövése. A 45 perces mérkőzés második felében az Augsburg is veszélyeztetett, először Ulreichnak kellett bemutatnia óriási bravúrt egy szöglet utáni fejest követően. Később már ő sem tudott menteni, először Esswein, majd Hong kapura tartó labdája akadt be a hálóba, így a Bayern csak a harmadik helyért játszhatott a HSV ellen büntetőkkel alulmaradó Mönchengladbach ellen.

FC Bayern – FC Augsburg 1:2
FC Bayern Ulreich – Lahm, Rafinha, Alaba, Steinhart – Rode, Xabi Alonso – Kurt, Thiago, Costa – Müller
Cserék Starke, Gaudino, Kimmich, Hojbjerg, Weihrauch, Green, Pohl, Benko, Lappe
Augsburg Hitz – Verhaegh, Hong, Klavan, Baba – Baier, Kohr – Esswein, Altintop (37. Caiuby), Werner – Mölders (42. Matavz)
Nézőszám 50.123
Gólok 1:0 Thiago (7.), 1:1 Esswein (29.), Hong (35.)
Sárga lap
– / –

A második mérkőzés nagyon színvonaltalan játékot hozott mindkét fél részéről. A Bayern passzív labdatartáson kívül nagyobb helyzetet nem nagyon tudott kidolgozni, míg a kontrára építő hazaiak Hahn révén könnyedén vezethettek volna. A döntés végül a büntetőkre maradt. Az első három kört hibátlanul abszolválták a csapatok, a Bayern részéről Lahm, Alaba és Kimmich volt magabiztos. A negyedik és ötödik körben végül hibáztak a müncheniek, Hojbjerg és Benko rontotta el a maga próbálkozását.

FC Bayern 0-0 Borussia M’gladbach
Büntetők után: 3:4
FC Bayern Starke – Lahm, Rafinha, Alaba, Steinhart (28. Pohl) – Hojbjerg, Kimmich – Weihrauch (23. Benko), Gaudino, Green – Lappe
Cserék Ulreich – Thiago, Costa, Alonso, Rode, Kurt, Müller
Borussia M’gladbach Heimeroth – Jantschke, Brouwers, Schulz, Elvedi – Dahoud, Stindl – Traoré (29. Mlapa), Ritter (36. Ndenge) – Raffael (22. Sow), Hahn (41. Rodriguez)
Nézők 50.123
Gólok Elfmeterschießen: 1:0 Alaba, 1:1 Stindl, 2:1 Lahm, 2:2 Ndenge, 3:2 Kimmich, 3:3 Dahoud, Hojbjerg verschießt, 3:4 Brouwers, Benko verschießt
Sárga lap
– / Ritter

„A fiatal játékosok nagyon jól teljesítettek. A negyedik hely ellenére elégedett vagyok, már csak azért is, mert senki nem sérült meg.” – nyugtázta a Bayern vezetőedzője, Pep Guardiola a torna végkimenetelét.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top