Sajtótájékoztatók

Costa és Kimmich első sajtótájékoztatója

A két új igazolás mellett Karl-Heinz Rummenigge és Matthias Sammer is megszólalt.

kd

Douglas Costa:

A jövőről: Itt minden nagyon új számomra. Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy a Bayern mezét viselhetem. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer itt ülök majd.

A brazilok reakciójáról: Játszottam már a brazil válogatottban is. A szurkolók természetesen nagyon boldogok voltak. Mindenki azt gondolja, hogy itt Münchenben a legmagasabb szintemet érhetem el.

A szerepéről: Megpróbálok a lehető leggyorsabban beilleszkedni, majd áttörést elérni. Azért vagyok itt, hogy tanuljak. Ribéry és a többi játékos elsősorban egy példakép és nem pedig konkurencia.

Az edzésről: Mindenki nagyon szívélyesen fogadott, amely nagyon leegyszerűsíti a dolgokat. Már az első napomon nagyon sokat tanultam és a csapattársaimat, valamint a stábtagokat is megismerhettem.

A vele kapcsolatos elvárásokról: Először is szeretném megköszönni a bizalmat. Azt hiszem, hogy a dolgok ezen a szinten egyszerűen csak megtörténnek. Idővel szeretném teljesíteni azokat az elvárásokat.




Joshua Kimmich:

Az átigazolásról: Számomra ez nagyon nagy megtiszteletés és egy teljesen új kihívás. Nagyon örülök neki. Kezdetben be kell illeszkednem, majd minden nap keményebben és keményebben dolgoznom.

A szerepéről: Számomra ez egy új világ. Először alkalmazkodnom kell hozzá.

A Bayern hívásáról: Azt hiszem, ha valaki hall a Bayern Münchenről és ők azt mondják, hogy akarnak valakit, az nagyon nagy megtiszteltetés. Nagyon örültem neki, de kezdetben nem igazán gondoltam volna, hogy megtörténik.

Schweinsteigerről: Nagyon sajnálom, hogy elmegy, sokat tanulhattam volna tőle. Persze ez a többiekre is érvényes.

Matthias Sammer:

Douglas Costáról: Tudtuk, melyik pozícióban kell valamit cselekednünk. Nagyon hamar felfigyeltünk Douglasra és sok megbeszélést tartottunk egymás között. Korstruktúrában egészen jól passzol hozzánk, Ribéry és Robben is hasonló korban csatlakozott. A sportbeli képességei nagyon értékesek lehetnek számunra. Ő ballábas valamint az egy az egy elleni szituációkban nagyon értékes. Nem tehet róla, hogy ennyit fizettünk érte. A sportszakmai kvalitásai miatt döntöttünk mellette.

A tárgyalásokról: A Bayern München mindig egyöntetű döntéseket hoz. Mindannyian megvoltunk győződve, hogy Douglas egy fontos játékos lehet. Egy kis időt kell neki adnunk. Nem egyéni döntések születnek, az FC Bayernnél ilyen nincs.

Kimmich megszerzéséről: Nagyon le vagyunk nyűgözve tőle. Közösen döntöttünk úgy, hogy megszerezzük. Hisszük, hogy ő mind mentalitásban, mind minőségben is egy olyan játékos, aki nagyon jól olvassa a játékot. Senki nem tudja megmondani, milyen gyorsan fogja elérni az áttörést, de mindannyian biztosak vagyunk benne, hogy elfogja. Ő egy abszolút csapatjátékos, mindig a csapat érdekében dolgozik és gondolkodik – habár ő egy harcos és egy stratéga is.

A lehetséges átigazolásokról: Azon a véleményen vagyok, hogy mindig figyelnünk kell arra, hogyan épül fel a jövő csapata. A jövő egyben a most azonnalt is jelenti. Fel kell ismerni, hogy a remek csapatunkban egy egészséges korstruktúra uralkodik. Amíg tart az átigazolási időszak, vagy van valamit, vagy nincs mit tenni. Mindent nyugalomban megbeszélünk. 20 állandó játékosunk van. Figyelnünk kell arra, hogy a lehető legjobb csapat kerüljön a pályára. Nem látom létszükségét annak, hogy egy látványos átigazolásról beszéljünk.

Hojbjergről: Visszatér a Bayernbe.

Karl-Heinz Rummenigge:

Schweinsteigerről: Bastian és én megbeszéltük, hogy a nyaralása után összeülünk. Ez tegnap megtörtént. Egy nagyon komoly és részletes beszélgetést folytattunk, amelyben mindketten nagyon őszinték voltunk. Elmondta, hogy a szabadsága alatt hozta meg a döntést. Szeretne a karrierje végén még valami újat csinálni. Arra kért, hogy teljesítsem a kívánságát. Teljesítettük neki. A Manchester United bejelentkezett nálam, majd megegyeztünk az átigazolásban. Megpróbáltuk meggyőzni őt, hogy az FC Bayern Münchenben maradjon, de megértem, hogy egy olyan játékos, aki 17 éve van a klubnál, új tapasztalatokat akar szerezni. Nagyszerűen teljesített, mindent megnyert nálunk. Elmondtam neki, hogy egy nagy búcsúmérkőzést szervezünk neki, ha befejezte a karrierjét. Ha felhagy a labdarúgással, arról is beszélni fogunk, hogy a jövője, a második karrierje az FC Bayernnél lesz-e. Minden jót kívánok Bastiannak. Egy érdekes új feladat adódik számára. Motiváció volt, amikor annó az Interbe mentem. Neki is új lendületet fog adni. Egy új klubban újra bizonyítani kell. Meg vagyok győződve, hogy jól fog ott játszani. A nemzeti csapat is profitálni fog belőle. Nagy barátságban búcsúztunk egymástól. Minden szurkolót megnyugtatok, több játékost nem adunk át a Manchester Unitednek. Olvastam valamit Thomas Müllerről és egy gigantikus összegről. Elmondthatom, hogy soha nem tettek ajánlatot érte.

A csapatprezentációról: Bastian nem akart ma a szurkolóktól elbúcsuzni, hogy aztán pár nappal később bemutassák a Manchesternél.

Schweinsteiger és Guardiola viszonyáról: Bastian és az edző között egyáltalán nincsenek problémák. Pep Guardiola nem játszott szerepet az átigazolásban. Bastian nem menekült az edzőtől. Ő mindig játszott, amikor egészséges volt.

Az alternatívákról: A középpályán viszonylag sok alternatíva van. Bastian kérdés nélkül egy fontos tényező volt.

Az átigazolás díjáról: A Bayern és a Manchester közötti dolgok tisztázásra kerültek, egy fair megoldást találtunk. A megállapodás részleteiről titoktartásban egyeztünk meg. Még el kell végeznie az orvosi vizsgálatot, majd ezután lesz az átigazolás végleges.

A gazdasági helyeztről: Nagyjából úgy állunk, mint az elmúlt évben, valószínűleg fél milliárd euró forgalmat generálunk. A pénzügyi helyzet stabil és jó.

Franck Ribéryről: A vizsgálat kimutatta, hogy a gipsztől csillapodott a húzódás. Az elkövetkezendő napokban egy regenerációs programot fog abszolválni. Ez már fény az út végén.

A további átigazolásokról: Alaposan átgondoljuk, mit lehet tenni még a piacon. De nagyon fiatal játékosaink is vannak, akik rivaldafénybe kerülhetnek.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top