Interjúk és nyilatkozatok

Lahm: Schweinsteigernek kell döntenie

A Bayern csapatkapitánya a goal.com-nak adott interjút. Lényegesebb témák a cikkben.

lahm

A kínai túráról: Nem lesz egyszerű: Minden másnap meccset játszunk, közte pedig utazunk. Ráadásul ott a hőmérséklet is, amely számunkra nem kellemes. Futballszakmailag ennek ellenére egy jó teljesítményt akarunk felvonultatni. A 2012/13-mas felkészülést is it abszolváltuk, ezt követően triplázni tudtunk. Talán ez egy jó ómen, lehetséges, hogy ezért terveztük az odautat (nevet). Egy hétről van szó, tehát nem lehet probléma.

Douglas Costáról: Ő egy fiatal játékos, aki a Bajnokok Ligájában bizonyította, hogy helytáll ezen a szinten. Rendelkezik olyan bizonyos képességekkel, amelyekre szükségünk van a keretünkben. Ezért ő egy nagyon, nagyon jó igazolás.

Az átigazolási spekulációkról: Tulajdonképpen minden évben ugyanez megy. Vannak átigazolási időszakok, ez hozzátartozik a futballhoz. Egyes játékosok jönnek, mások mennek. Mindig abból indulok ki, hogy azon játékosok, akik itt vannak, maradnak is. A konkurenciaharc létezik, a srácok mindent kiadnak az edzésen. Végül ki kell várni, ki hova megy.

Schweinsteiger jövőjéről: Nekem nincs okom keresni a Bastiannal való beszélgetést. 16 éves korunk óta ugyanabban a csapatban játszunk – leszámítva a Stuttgartban töltött két évemet. Annyi mindent átéltünk. Számomra ő egy kiemelkedő labdarúgó. A jövőjéről való döntést neki és a klubnak kell meghoznia. Ebbe nincs más játékosnak beleszólása.




Schweinsteiger nélkülözhetőségéről: Nem szükséges Basti képességeiről beszélni. Az elmúlt 13 évben folyamatosan megmutatta, mennyire fontos ő a klub és a nemzeti válogatott számára. A Bayernnek kétség kívül az. Csak egy év van a szerződéséből, így előjönnek a spekulációk, ez a labdarúgásban természetes.

Schweinsteiger esetleges távozásáról: Természetesen sajnálnám. Önmagam hoztam a döntést, hogy nem lépek többet pályára a válogatottban. Basti és én már nem vagyunk a legfiatalabbak. Döntéseket hozunk, amelyeket el kell fogadni.

A korábbi távozási gondolatairól: Hét évvel ezelőtt volt téma, amikor nem volt sok vissza a szerződésemből. Akkor megfontoltam, hogy elmegyek és egy új kihívást keresek. Számomra a legfontosabb az volt, hogy a csapatommal, az FC Bayernnel a maximális sikert érjem el. Lehetséges, hogy máshol korábban lett volna lehetőségem Bajnokok Ligáját nyerni. De az érzelmi szál nem lett volna ugyanaz.

Di Mariáról: Nem tudom, hogy téma-e a leigazolása. Nem tudom, hova megy, vagy marad-e a Manchester Unitedben. Egy halom pénzbe kerülne, ez világos. Utolsó sorban sok feltétel játszik szerepet, mint például a fizetés. Az FC Bayernnél sokan mások jobban ismerik őt, mint én.

Min változtatna: Semmin. A csapat megmutatta, hogy minden sorozatban versenyképes. Az elmúlt idényben nagyon, nagyon nagy sérüléshullámaink voltak. Ha mindenki egészséges lett volna, jobb lehetőségeink lehettek volna. De már öt éve is elmondtam: A Bayernnek mindig körül kell néznie a piacon. Körülnézni, hol lehet a csapatot még jobbá tenni. Mindazonáltal abszolút konkurenciaképesek vagyunk.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top